Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Így született nálam a tavasz

2018. február 21. - Bármitartó

Bár az időjárás igen cudar így február végén, de azért már érezzük, hogy nem tart ez sokáig. Még erőlködik egy utolsót a tél, utána viszont átadja helyét valami újnak. Nálam már bujkálnak elő a nárciszok és a jácintok a kertben, ők már érzik, hogy innen már nincs visszaút.

Egy kollekciókban gondolkodó alkotónál egy picit máshogy alakul az időbeosztás. Ahogy lemegy a karácsonyi hajtás, már nézegetem a naptárat, hogy a következő évben mikor is lesz húsvét például. Már tél közepén a következő szezon darabjait tervezgetem, először persze csak fejben. Körülbelül összeáll egy kép, és néha pedig beugrik egy-egy újabb ötlet. Minden ilyen ötletet lejegyzek, és addig gyúrom és finomítgatom, amíg nem lesz teljes az összhang. 

toj2.png

Ezt követően elindul a próba darabok megtervezése és legyártatása, egyúttal kitűzök egy céldátumot, hogy mikor szeretném megmutatni nektek az újdonságokat.

Amikor a nyers darabokat megkapom, akkor minden esetben tesztelem is őket. Ezt úgy kell elképzelni, hogy gyakorlatilag elkészítek minimum egy-egy próba darabot. Ez egy nagyon fontos folyamat. Nem csak azért van rá szükség, hogy lássátok, mi mindent készíthettek majd ti is, hanem soha nem kerülhet ki olyan darab, ami nem hozza az általam elvárt szintet.

Azt szeretném, ha a Wood Stitch Collection horgolható fa alapok igazi élményt nyújtanának nektek, ezért különösen ügyelek rá, hogy jól használható, horgolási szempontból kivitelezhető legyen mindegyik forma. A tavaszi újdonságok között például három olyan is volt, amit újra kellett tervezni, mert nem voltam vele elégedett az első verzióban. 

Ez után megtervezem a képeket, amiket készíteni szeretnék az online katalógusomhoz. Vizualizálom a stílust, a háttereket, a színeket. Szerencsés helyzetben vagyok kisgyerekes anyukaként, mert gyakorlatilag nincs olyan tárgy vagy kellék, ami ne volna itthon egy-egy ilyen fotózáshoz. Ki hinné, hogy mire nem jó egy zacskó pillecukor vagy egy díszesebb szívószál akár :)

Nincs fotósom, magam készítek minden képet egy egyszerű telefonnal, minimális utómunkával. Idén első alkalommal felkértem három kézműves társamat, hogy az általuk készített ékszerekkel együtt fényképezhessem az elkészült darabokat. Az ő alkotásaik megszínesítik, kiegészítik és életre keltik az én munkáimat. Szeretem az ilyen együttműködéseket, és fontosnak is tartom. Így közösen tudjuk támogatni egymás munkáját.

A "Mandalás" tálcához SEra DSGN Jewelry and Orchideamania külön nekem tervezett egy csodálatos nyakláncot.
Ezt a tálcát különösen jó volt megalkotni. Az alapot pont úgy használtam, mint egy felnőtt színezőt. Előkerültek a filctollak és a színes ceruzák (mondom én, hogy könnyebb gyerekesként, mert tonnaszám van itthon), és nekiestem. Befejezés után még került rá némi repesztés, aranypor és lakk zárórétegként. Garantálom, hogy ez a része legalább annyira izgalmas lesz, mint maga a horgolás.


A "Folk" névre keresztelt horgolható fa alaphoz HéVIPart gyanta karkötőit kaptam kölcsön, amiben igazi csípős paprikákat és tyúktollat öntöttek formába. A népművészeti mintához egy hófehér fonalat használtam, törekedtem egy egyszerű, a hagyományos színeket tiszteletben tartó változatra, de el tudok képzelni egy színeiben ettől elrugaszkodott, teljesen modern változatot is.

A huncutul mosolygós, kawai stílusú szetthez pedig a KEMM Páratlan Műhely készített nekem hozzáillő parányi gyurmaékszereket. Szeretem ezeket a négy darabos kis szetteket, mert nagyon sok oldalúan használhatók. Ahogy a képeket is látszik, készíthetsz belőle poháralátét garnitúrát, ékszerdobozt, parányi faliképeket vagy egyéb dekorációkat is.

Húsvétra is gondolva több olyan darabot találtok, amivel kifejezetten erre az alkalomra készíthettek csodás dekorációkat vagy kellékeket. Számomra a legkedvesebb a "Multi-hole" forma, amely igazi dísze lehet az ünnepi asztalnak a beleültetett hímes tojásokkal, magasra horgolva, műanyag kémcsővel kiegészítve pedig több funkciós egyszerre, mert vázaként is megállja a helyét. Ezzel a formával még sok tervem van, nem kell elpakolni húsvét után sem, mutatok még majd hozzá ötleteket nektek. 

1_10.png

Nálunk az előszobában egy vázában lakik pár szép faág, amire mindig a szezonnak megfelelő felakasztható dekoráció kerül. Ebből a három darabos, áttört mintás tojásokból készül majd az idei. Ha szeretném visszafogott pasztell színekben, ha akarom merészebb élénk festékbe téved majd az ecsetem horgolás előtt. Még nem tudom, kicsit még töprengek rajta.

toj4.png

Nálunk a családban már hagyomány, hogy a kertben össznépi tojáskereső versenyt rendezünk. A megtalált apró dekor tojásokat mindenki kis kosárkába gyűjtögeti, a végén pedig egy nagyobb kosárba öntve "be lehet váltani" valami kedves, személyre szóló ajándékra. Idén a kislányom ilyen kosárkát fog kapni a keresgéléshez, amit évről évre egyre jobban élvez.

nyuszi2.png

A mostani kollekcióban először egy 3D-s darab is helyet kapott. Ez egy telefontartó, ami két részből áll, egymásba csúsztatva pedig egy praktikus állványt kapsz, amin például töltés közben pihenhet a készüléked.

Szóval, nálam így született a tavasz, és vele együtt ezek az izgalmas darabok. 

Képzeljétek, már azt is tudom, hogy nyárra mit hozok nektek. Egy picit eltérő lesz az eddigiektől, de ígérem, hogy legalább ennyire ötletes dolgok, és élmény lesz, hogy a kezeitek között válnak majd valódi, egyedi alkotássá!

Addig még azonban sok idő van, horgoljatok, alkossatok, kreatívkodjatok minél többet, akár a tavaszi kollekció újdonságaiból, amiket itt tudtok megvásárolni!

Ha pedig esetleg magáról a pólófonalas horgolásról szeretnétek többet tudni, és saját Bármitartót készítenétek , akkor a képre kattintva tudok csatlakozni a facebook csoportomhoz, ahol 4000 lelkes pólófonalas barátra lelhettek!

Youtube csatornámon pedig több mint 30, saját készítésű, ingyenes videóból tanulhatsz tőlem!

7_6.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr2213687316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása