Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Ezek nem lettek az év színei, pedig megérdemelték volna

2018. február 28. - Bármitartó

Az elmúlt hetekben annyi bejegyzést olvastam már a Pantone által választott év színéről, az ultravioláról (Pantone 18-3838), hogy már-már elcsépeltnek érezném még egy ezzel az árnyalattal kapcsolatos bejegyzéssel terhelni a világhálót.

A színek viszont fontosak nekem, hiszen azokkal dolgozom. Nekem nehezen megy a minimál, a skandináv stílus, a teljes letisztultság, szeretem az izgalmas, esetleg szokatlan árnyalatokat is, merészen alkalmazom a különböző színeket, az alkotásaim néha bohókásak, néha csupán egyszerűek.

A pólófonallal horgolás abszolút a színekről szól. Itt bátran lehet kísérletezni, kipróbálni bármit. Ha nem tetszik valami, könnyedén lebontom, majd újra megpróbálom, újra lebontom, ha szükséges. Nincsen semmi kőbe vésve, a szabad alkotást testesíti meg számomra ez a fonal fajta.

Mikor eldöntöttem, hogy szeretnék írni egy színekkel kapcsolatos bejegyzést, akkor elkezdtem végignézni az eddigi pólófonalas horgolásaimról a képeket. Annyi szín van, amely akár lehetett volna idén az év színe, de nem lett. Ezeknek a színeknek szeretném most szentelni ezt a posztot.


Előtte azonban nézzük meg, hogy mit is érdemes tudni a Pantone vállalatról és az év színéről dióhéjben?

Pantone egy New Jerseyben található cég. A vállalatot legjobban a Pantone Színegyeztető Rendszerről ismerik, amely egy szabadalmaztatott színtér, amit különböző iparágak használnak, elsősorban nyomtatásra.

A Pantone évente kiadja az év színeit. A vállalat évente kétszer Európában szervez titkos találkozókat, melyen a különböző nemzetek csoportjai vitatják meg a színszabványokat. 2 nap prezentáció és vita után választják ki a következő év színét.

A találkozó eredményét a Pantone Viewben teszik közzé, amelyet divattervezők, virágkötők és más vásárló orientált vállalatok megvesznek, hogy segítsék és iránymutatást adjanak a dizájnjaiknak és a készülő termékeiknek.

(Forrás:Pantone - Wikipedia)


Most pedig lássunk pár csodás színt, a Pantone 3000 színt tartalmazó színskálájáról, amik ugyan még soha nem voltak az év színei, pedig szerintem megérdemelték volna:


Pantone 291 U

Ez a tiszta kék árnyalat pont olyan, mint, amikor egy felhő nélküli, napsütéses nyári délelőttön felnézel az égre. Legszívesebben kifeküdnél egy pokrócon a fűbe, egy szalmaszállal a szádban, csak néznél felfelé, és kívánnál valamit, ha egy repülőgépcsík mégis megzavarja ezt a mozdulatlan idillt.

6_7.png


Pantone 201 U

Erős és karakteres ez a szín, abszolút nőies. Ugyanúgy el tudom képelni egy huszonévesnél, mint egy bevállalós hatvanasnál. Sőt, képzeljétek, jelenleg pont ilyen sötét ciklámen színű a hajam egy része :)

Ez a szín azért olyan kedves nekem, mert ebből próbáltam ki először, az akkor még újdonságnak számító fettuccia fonalat, ami azóta is nagy kedvenc. 

(Ez a fonal egyenletes és szuper könnyű, igazi öröm vele dolgozni. Mint egy vékony, feltekert szalag, úgy lehet megvásárolni)

1_11.png


Pantone 430 U

Ez a totálisan unisex, meleg szürke szín rabul ejtett már első pillantásra. Nekem ez az árnyalat testesíti meg az egyszerű, letisztult, már-már puritán világot. Nem is szerettem keverni semmivel, mert önmagában is tökéletes. Ugyanúgy beilleszthető hölgyek és urak otthonába. Amikor ezt a gombolyag fonalat elhasználtam, akkor egy pillanatra szomorúságot éreztem, mert tudtam, hogy talán soha többé nem fogunk találkozni.

(Ha pólófonalból horgolsz, akkor mindig tudd, hogy teljesen ugyanazzal a színárnyalattal, ha elfogyott, nem fogsz már találkozni, hiszen mindig a fonal gyártó által felvásárolt éppen aktuális textiltől függ, hogy mi kerül legközelebb a bolt polcaira. Vagyis, ha valami igazán megtetszik, akkor Carpe Diem alapon, pakold tele vele a kosaradat.)

2_10.png


Pantone 183 C

Ez egy olyan rózsaszín, amely pont kellőképpen élénk, és pont kellőképpen lágy. Nekem egy shabby chic stílusú szoba jut eszembe, ha valamit társítanom kell hozzá. Krém színű, fodros ágynemű és vízkék vázában illatozó rózsaszín boglárka csokrot látok, ha becsukom a szememet. A teljes feminin harmóniát és otthonosságot társítom hozzá. Remekül párosítható meleg és hideg színekkel is, de önmagában is megállja a helyét.

4_9.png


Pantone 116 C

Ez a szín nálam az abszolút sárga. A ceruza színe, amivel a gyerek először rajzolt napocskát a a papír sarkába, az építőkocka, amivel befejezte a nagy művet, a nőnapi nárcisz, a kádban úszkáló gumikacsa. Valami nosztalgikus érzés, a gyerekkor kötődik hozzá, ha ránézek. Meleg színekkel különösen szeret barátkozni.

3_10.png

 Ez volt a személyes válogatásom a Pantone izgalmas színskálájáról. Neked van kedvenc árnyalatod?

Szívesen látlak zárt facebook csoportomban, ahol több mint 4000 pólófonal rajongónak mutathatod meg, hogy mik a te kedvenc színeid. A csoporthoz itt tudsz csatlakozni.

Ha még csak ismerkedsz a pólófonallal, akkor szeretném a figyelmedbe ajánlani a youtube csatornámat, ahol több mint 30 érthető, ingyenes, saját gyártású videóval vezetlek be a pólófonalas horgolás rejtelmeibe lépésről-lépésre. Érdemes feliratkozni, így nem maradsz le egyetlen új részről sem!

Ha pólófonalat fonalat szeretnél vásárolni, látogasd meg a kedvenc üzletemet.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr9413698406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása