Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Konzerváld a tavaszt!

Tavaszra hangolódva DIY sorozat - 3. rész

2018. április 11. - Bármitartó

A tavasz legszebb napjai vannak. Meleg van, már kabát nélkül is kellemes üldögélni a szabadban.

Nálam már javában folyik az ültetés, virágokat szeretnék, ahova csak lehet, ma-holnap a palántákat is beszerzem.

Napról napra éled minden, az utolsó cserje is elkezdett rügyezni. Naná, hogy a pólófonalas horgolást is a tavasz szolgálatába állítom!

Van egy fajta kukoricakonzerv, aminek a dobozát mindig el szoktam tenni. Kisebb, mint a szokásos, egy madár adagokat csipegető, de kukorica rajongó 4 éves mellett pedig szépen gyűlnek. Ezeket ki szoktam mosni, és jó lesz még valamire alapon félreteszem későbbre.

Na most végre eljött az ő idejük! 3 kis virágtartó lesz belőle, egymással harmonizáló színű pólófonallal körbehorgolva. Tulajdonképpen maga a horgolás huzatként fog szolgálni, hogy tökéletes legyen az összhang.

20180411_141204.jpg

Ehhez egy Bármitartós Kóstoló csomagot bontottam fel, amiben 3x kb. 20 méter pólófonal található.

Kiknek ajánlom ezt a csomagot?

Hát, szőnyegre biztos nem elég, de apróbb projektekhez nagyszerű segítség, mert nem kell megvenni 3 nagy tekercs fonalat. Ha még csak ismerkedsz a pólófonalas horgolással, akkor bátran ajánlom neked ezeket a fonal válogatásokat.

Ajándéknak is nagyon szeretik vinni, mert hófehér dobozban, szemet gyönyörködtető kiszerelésben postázom.

Nézzük is meg, hogyan is készültek a konzervdoboz huzatok. Nagyon egyszerű lesz, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítést!

Szükséges eszközök:

  • Kóstoló csomag 3x20 méter pólófonallal
  • 10-es tű
  • 3 tisztára mosott, kisebb konzervdoboz
  • kavics
  • virágföld
  • 3 kisebb méretű növény

1. lépés

A huzatunk 6 szemes varázskörrel kezdődik. Ehhez segítséget ebben a videóban találsz. A varázskört kúszószemmel zárjuk, egy láncszem magasítást csinálunk.

20180411_133343.jpg

2. lépés

Az első körben minden szembe szaporítunk, így 12 szemünk lesz a kör végén. Kúszószemmel kapcsoljuk össze a kört. Mivel a dobozunk pici, ezért nem is növesztjük a kört tovább. Ha neked nagyobb dobozod van, akkor tovább folytatható.

20180411_133506.jpg

3. lépés

A külső szálon haladva végighorgoljuk a kört egy rp sorral, ez lesz a kosarunk pereme, így tudunk majd az oldala felé haladni felfelé. Ezt követően, ami eddig felénk nézett (színe), az lesz az elkészült kosarunk alja. Eszerint felhajtogatjuk az elkészített peremet.

20180411_133622.jpg

4. lépés

Készül a kosarunk oldala: 5 soron keresztül rp-kal haladunk tovább úgy, hogy minden 2. rp-t a hátsó szálba öltjük (soronként 12 szem). Ettől lesz ilyen érdekes, fonott kosárra hajazó mintája a huzatnak. Minden sort kúszószemmel zárunk, és sort emelünk. Ellenőrizzük, hogy elég magas-e a konzervdobozunkhoz az 5 sor. Ha nem, akkor addig folytatjuk, amíg el nem érjük a kívánt magasságot. Ha ez megtörtént, akkor a szálat elvágjuk, a maradékot eldolgozzuk.

20180411_133905.jpg

20180411_134132.jpg

Minden lépést megismétlünk a másik két színnel is, hogy három huzatunk legyen.

 

5. lépés

A konzervdobozaink aljára egy kis marék kavicsot szórunk, megtöltjük virágfölddel és beleültetjük a növényeinket.

Csak ezt követően helyezzük rá a dobozokra a huzatokat. 

Óvatosan öntözzük (pozsgások esetén elég akár permetezni) és gondozzuk szeretettel a növényeinket! :)

Nézzétek csak, még maradt is fonalam! Ezekből egy ilyen nagyon egyszerű, de annál mutatósabb textil nyakláncot készíthetünk például.

20180411_141427.jpg

20180411_140857.jpg

A különböző színekben összeállított Kóstoló csomagokat és más izgalmas horgolási kiegészítőket a Bármitartó webáruházban, itt érheted el.

Ha érdekel a pólófonalas horgolás, akkor Szívesen látlak facebook oldalamon, a csoportomban, instagramon,  youtube-csatornámon!

A tavaszra hangolódó DIY sorozat első két részéért, ide és ide kattints!

Szeretettel, Eszter

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr6113826180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása