Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Négyláb, beton, pólófonal

na meg egy kis fa...

2017. október 04. - Bármitartó

Ma van az állatok világnapja. Hogy jön ez egy horgolós blogra? Olvass nyugodtan tovább, hamar ki fog derülni :)

Pár héttel ezelőtt elindítottam egy kampányt Adj egy óra boldogságot!, amiben más területen szorgoskodó alkotókkal közösen készítünk egy-egy órát horgolható WSC fa óralapra. Az elkészült művet pedig a közreműködő alkotó felajánlja egy neki fontos ügy képviselőinek. Olyanoknak, akik méltán megérdemelnek egy óra plusz boldogságot.

Sok kézműves alkotó jelentkezett a legkülönbözőbb művészeti területekről, éppen ezért tudtam, hogy tobzódunk majd a szokatlan megvalósításokban is. Az első ilyen közös munka is ennek a tanúbizonysága. Ha egy falióra jut eszedbe, nem párosítanád hozzá a horgolást vagy a betont, de talán még a fát sem, ugye? Pedig nézd milyen szuper dolog kerekedett ki belőle:

nevtelen_terv.png

A ma bemutatott óra a 25 éve működő Rex Kutyaotthonhoz fog kerülni, akik ez alatt a negyed évszázad alatt vitathatatlanul sok jót tettek annak érdekében, hogy minél több négylábú kerülhessen gondoskodó gazdihoz.

Azt hiszem mindkettőnk nevében írhatom, hogy ez egy nagyon izgalmas közös projekt volt. Az alkotó Kökény Patrícia - PatriciaK Design ugyanis betonból készít lakberendezési tárgyakat és ékszereket. A galériában megcsodálhatjátok az alkotásait.

Patríciával már volt egy közös munkánk. Akkor egy esküvői hangulatú fotózáson vettünk részt, éppen ezért tudtam, hogy a beton és a pólófonal szeretik egymást. Mindkettőben megvan az a rusztikus, de otthonossá alakítható varázslat. Erről a fotózásról is mutatok nektek pár képet.

Most viszont térjünk vissza a közösen készített órához és az alkotóhoz, és egy mini interjú keretében pedig ismerjétek meg jobban Patríciát.

Bármitartó: Miért pont beton, hogy kerültél ezzel az anyaggal kapcsolatba?

Kökény Patrícia: Őszintén? Nem tudom.  Mindig csináltam valamit. Az ékszereimet is én készítem. Megláttam egy betonkaspót és akkor jött a kattanás, hogy ki kell próbálnom. Aztán szerelem lett.

Bármitartó: Mi volt eddig a legextrémebb dolog, amit betonból készítettél?

Kökény Patrícia: Számomra a legnagyobb kihívás egy betonpult volt, ami még nincs teljesen készen. A legextrémebb talán a mosdó, ami a pulthoz készül.

Bármitartó: Milyen volt fára dolgozni?

Kökény Patrícia: Nem idegen tőlem a fa, mert régóta festek és nem vászonra, hanem fatáblára. Készítettem beton bevonattal képet is már, így tudtam, hogy fog a két anyag együtt viselkedni.

img_20171004_091455_473.jpg

Bármitartó: Kinek szeretnéd felajánlani az órát és miért pont nekik?

Kökény Patrícia: Az órát a Rex kutyaotthonnak szeretném felajánlani. Azért, mert 25 éve tesznek meg mindent a kutyákért. Családunk tagja, Mandala is a kutyaotthonból került hozzánk.

Bármitartó: Mik a közel jövőben a terveid, mire készülsz mostanában?

Kökény Patrícia: Mint minden kézműves és alkotó, én is a karácsonyra készülök. Beton díszeket és otthoni DIY csomagokat készítek. A DIY csomagokkal szeretném azt elérni, hogy az emberek olyan dolgokat adjanak ajándékba, amivel másokat is kreativitásra ösztönöznek.

Bármitartó: Picit ugorjunk a távoli jövőbe. Ha 10 év múlva elképzeled magad, akkor hol leszel, mivel fogsz akkor foglalkozni?

Kökény Patrícia: Elsősorban minden nap hálás vagyok azért, amim van, és ahol épp tartok. Az biztos, hogy az alkotás mindig nagy szerepet fog játszani az életemben, legyek bárhol a világon. Azon vagyok, hogy 10 év múlva is így gondoljam és azzal foglalkozzam, amit szeretek csinálni, ami boldoggá tesz.


A kampány szerencsére folytatódik, én már tudom, hogy milyen lesz a következő boldogság óra és milyen jó ügyet fog szolgálni. Remélem ti is kíváncsiak vagytok rá, és követitek majd az eseményeket :)

Addig pedig nézzetek körül a saját környezetetekben, biztos van olyan számotokra fontos személy vagy ügy, aki megérdemelne egy óra boldogságot, készítsetek egyet ti is!

 

Patríciát itt találjátok meg: PatriciaK Design

Ha alkotni támadt kedvetek (akár egy hasonló órát), akkor a WSC horgolható fa alapokat itt tudjátok megnézni.

18280960_1486402068078464_320602389_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr5312926821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása