Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

7 érdekes projekt pólófonalból

2018. január 24. - Bármitartó

Biztos láttál már pólófonalból készült szőnyeget, tárolókosarat, netán még ékszert, táskát is. Ez a vastag fonal fajta kifejezetten alkalmas ezek elkészítésére. A belőle készült tárgyak rusztikusak, de éppen ezért az otthonosság érzetét keltik. Mivel megszámlálhatatlan mintával és színárnyalatban beszerezhető, ezért bármilyen stílusú otthonhoz passzolhat a minimáltól egészen a bohémig.

Gondoltad volna azonban, hogy nem csak a fent felsorolt dolgokat tudod belőle elkészíteni? Ebben a bejegyzésben 7 érdekes projektet hoztam számodra inspirációnak.

1. Képkeret a legkisebbek alkotásaihoz

Ha drót köré horgolod a pólófonalat, és egy csipeszt rögzítesz rá, akkor a remek kiegészítője lehet a gyerekszobának. Váltogathatod rajta a csemete aktuális rajzait vagy fényképeit. Visszafogottabb színekben a lakás többi helyiségének látványos kiegészítője lehet.

6_4.png

2. Ajándékcsomagolás

A pólófonal kiválóan alkalmas ajándékcsomagoláshoz. Akkor jöttem rá erre, amikor egyszer elfogyott az ajándékkötöző szalag. Azóta is ezt használom inkább.
Ezeknek a pompomoknak az elkészítését ebből a videóból sajátíthatod el.

1_8.png

3. Mini kert

Egy kiürült kávékapszulát körbehorgoltam pólófonallal, majd megtöltöttem egy-két evőkanál földdel és pozsgásokat ültettem bele. Nézd csak milyen jól mutat esküvői környezetben köszönet ajándékként is.
(A mini kert már fél éve készült, de azóta is csodásan van, néha egy kávéskanál vizet kap)

3_6.png

5_5.png

4. Maxigurumi figurák

A pólófonalat ugyanúgy használhatod amigurumi figurák elkészítéséhez, ha elég egyenletes. A belőle készült figura jóval nagyobb lesz, és persze súlyosabb is, lényegesen több tömőanyagra lesz hozzá szükséged, ezzel mindenképpen számolj. A súlya miatt inkább egy jópofa kiegészítője lesz a gyerekszobának, valószínűleg nem lesz belőle hurcolós barát :)

8_3.png

5. Kerti lámpás

Ehhez mindössze egy befőttes üvegre lesz szükséged, és egy teamécsesre vagy annak elemes változatára. Az üveget félig vagy teljesen is körbehorgolhatod. Egy-egy hosszabb szál lesz az akasztója, apróbb darabokból készült rojtokkal tudod díszíteni. Egy kerti születésnapi buli remek kiegészítői lehetnek ezek a lámpások.

7_4.png

6. Fejlesztő eszköz

A Kék Erdő Alapítványnak készítettem ezeket a színes fejlesztő eszközöket. Ők szenzoros integráció zavarral élő gyerekeknek nyújtanak segítséget. Fa karikára horgoltam a pólófonalat, és hosszú szálakat hagytam rajta. Lehet vele színeket tanulni, táncolni, vidámkodni, tapintás érzékelő játékokhoz használni, évszakokat megjeleníteni, sokféle fejlesztő feladatra alkalmas. 

2_6.png

7. Hangszer

Szeretem a pisztáciát, de annyi héj marad utána, amit kár kidobni. Pólófonalból horgoltam egy ilyen "körtemuzsikát". Beletöltöttem a pisztácia héjakat. Megrázva esőszerű hangot ad. Ritmus játékok, közös zenélések, éneklések vidám kiegészítője.

4_5.png

Remélem ezzel a 7 érdekes projekttel kedvet kaptál, hogy horgolótűt ragadj!

Ha még nincs pólófonalad, akkor nézz körül a Bármitartó webshopjában, és keresd a hozzád illő színeket!

Ha pedig segítség kell a kezdő lépésekhez, szeretettel várlak a csoportomba, ahová itt tudsz jelentkezni.

Vizuális típus vagy? Youtube csatornámon közel 70 érthető, ingyenes oktató videóval várlak. Ne felejts el feliratkozni :)

18337369_1486402064745131_1143953017_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr7913600225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása