Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Így horgolj unikornisos tárolót pólófonalból!

2019. március 25. - Bármitartó

Az unikornis úgy tűnik sosem megy ki a divatból, kislányok és nagylányok töretlenül rajonganak érte már évek óta.

Lányos anyukaként jól tudja ezt Botos-Bessenyei Tímea, a Szivárványmami horgolt dekor alkotója is. Egy korábbi vendégposztban Timi már megmutatta nektek, hogy hogyan tudtok egyszerű, de mutatós karácsonyfa díszeket horgolni pólófonalból WSC horgolható fa alapra, most pedig egy szuper csajos unikornisos horgolt tároló step-by-step leírásával lep meg titeket.

Ezt a projektet főleg azoknak ajánlom, akik már tisztában vannak a pólófonalas horgolás alapjaival, ismerik a különböző pálca fajtákat, de igazán örülnének egy kis friss inspirációnak

Elnézve a kész művet, nem is kérdés, hogy nálam is készül majd egy ilyen fagyi színű unikornisos kosár.

26_1.JPG

Timi műhelyében egyébként csodálatos amigurumi figurák, horgolt babák, bájos és vidám gyerekszobai kiegészítők, szőnyegek, tárolók, táskák készülnek a legnagyobb szeretettel. Nézzétek csak, milyen csodákat alkot:

nevtelen_terv_10.png

Timi útmutatója a pólófonalból horgolt unikornisos kosárhoz:

Az elkészítéshez szükséged lesz:

-2 db ecsetre
a dekupázs ragasztó kenéséhez lehet erősebb sörtéjű, a szalvéta lekenéséhez, illetve a fedőlakk kenéséhez lehet puhább sörtéjű

-dekupázs ragasztóra

-fehér akril festékre (én a fényes változatot használtam)

-fedő lakkra

-tetszőleges mintázatú szalvétára

-25 cm átmérőjű kör alakú WSC horgolható fa alapra

-kb. 80 méter fehér pólófonalra

-6 méter türkiz pólófonalra

-4 méter sárga pólófonalra

-5,5 ös horgolótűre

-kis szivacsdarabra

Így készítsd el az unikornisos kosarat:

Készítsd elő az alapanyagokat a WSC fa alap lefestéséhez. Először a fehér akril festékre és a kis szivacsdarabra lesz szükséged.

A szivacsot mártsd bele a festékbe és nyomkodd rá a fa alapra úgy hogy mindenhol befedje. Fontos, hogy nyomogatós mozdulatokkal készítsd, ne simító mozdulattal, mert nem ugyan azt a hatást éred el vele. A cél a rusztikus hatás.

Amikor az egyik oldalával készen vagy, kis száradási idő után végezd el a másik oldalon is a műveletet.

Hagyd száradni pár órán át.


Amikor  a festék megszáradt, jöhet a dekupázs. Ehhez készítsd elő a kellékeket.

Tervezd meg, hova fogod ráhelyezni az alapra a szalvétát. Lehet minta mentén körülvágni, vagy kisebb részeket kivágni a szalvétából. Én úgy döntöttem, nem vágom szét, hanem egészben helyezem rá.

A szalvéta felső mintás rétegét fejtsd le, és a fa alapra határozott mozdulatokkal vidd fel a ragasztó réteget az erősebb sörtéjű ecsettel, ahová a szalvétát tenni szeretnéd.

Ezután simítsd rá a szalvétát a fára, és a puhább sörtéjű ecsettel kend le a szalvéta felső rétegét. Nagyon óvatosan dolgozz, mert a szalvéta könnyen szakad!

Amikor a felület megszáradt, a puhább sörtéjű ecsettel kend át az egész alapot lakkal, hogy csillogó és tartós legyen.

Miután teljesen megszáradt a fa alap, következhet a horgolás.

Készítsd elő a fehér és türkiz fonalakat és a 5,5 horgoló tűt. Kezdésnél arra figyelj, hogy az unikornis arcát úgy alakítsd ki, hogy a mintával megegyező irányba mutasson.

A fa alapon alulról húzd át az első szemet aztán balra haladva  sima rövid pálcákkal készítsd el az első sort,majd zárd le egy kúszószemmel.

10.JPG
Második sorban már búzaszem mintával haladj, majd a 31. szemnél válts színt türkizre.

A fehér fonalat hátul vidd tovább, dolgozd bele, és búzaszem mintával haladj tovább 9 szemen keresztül, majd válts vissza a fehér színre, és azzal folytasd a horgolást.

Harmadik-negyedik sorban szintén ugyan az az eljárás. Amikor a sor végéhez érsz kúszószemmel zárd a sort, és soremelés után folytasd a következő kört.

Az ötödik sorban a színváltást már mindig egy szemmel beljebb kezd el, vagyis a 32. szemnél, a hatodik sorban pedig a 33.szemnél. Így tudod kialakítani az unikornis pofiját.

A hetedik sortól már csak a fehér fonallal dolgozz!

A próbadarab 11 soros, ha szeretnél magasabb tárolót folytasd tovább a horgolást.

A tizenegyedik sor után a befejező sort kúszószemmel horgold a 33. szemig, ahol sormagasítás után válts sárga fonalra. Ebből lesz az unikornis szarva. A fehér fonalat hátul dolgozd el.

6 szemet horgolj a sárga fonallal, majd fordulj vissza,vagyis a visszáján horgolj tovább.A háromszög formát fogyasztással kapod meg.

Amikor a háromszög csúcsához érsz, vágd el a szálat, és hátul dolgozd el a fonalat.

A fehér fonallal kúszószemmel folytasd a tároló peremének kialakítását, majd a sor végéhez érve dolgozd el a szálat.

A tároló el is készült.

Most a belső elválasztó részt következik


Ennek nagysága tetszőlegesen választható ki hogyan szeretné a belső teret kialakítani.

Én egy 15 szem hosszúságú és 10 sor magasságú téglalap formát horgoltam.
Amikor elkészült bemértem a helyére és az egyik oldalát hozzáöltögettem a tároló belső falához horgolótű segítségével, majd a másik oldalát is.

Ez nem egy egyszerű feladat,de próbáld meg feszesre készíteni, hogy ne tudjon kidőlni.Arra figyelj hogy a tároló falát ne húzd össze nagyon, mert az esztétikailag nem lesz szép.

Már csak a fonott sörény van hátra, amit egész egyszerű elkészíteni.

Vágj körülbelül 50 cm hosszúságú fonalakat. A szarv alatti sorba színenként húzd át majd oldalra fond be.

A végét kösd el egy fonal darabbal, és rögzítsd a kosár belső falához.

Utolsó lépésként hímezz fekete hímző cérnával.


A gyerekek imádják az unikornisokat, remélem nálad is készül majd egy, és lesz, aki nagyon örül majd neki!


Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is!


Szeretnél többet tudni a horgolható fa alapokról? Szívesen készítenél belőlük ötletes ajándékokat?

Szeretettel várlak a Horgolj fára! csoportban vagy találkozhatunk ezeken a helyeken is:

yt_banner.JPG

fb_banner.JPG

100% aprólékosság

Interjú Kamarás Evelinnel, a KEMM Páratlan Műhely alkotójával

Szeretek más alkotókkal dolgozni, közösen létrehozni valami, amibe mindketten beleadhatunk egy kis darabkát magunkból. Ilyenkor azt érzem, hogy szárnyalunk mindketten, és eggyé olvadhatnak a különböző szuperképességek a nagy műben.

Most is ilyen élményem volt. Kamarás Evelinnel, a KEMM Páratlan Műhely alkotójával készítettünk egy közös horgolt órát. Az ő aprólékos látásmódja, és az én kézzel festett pólófonalaim váltak elválaszthatatlanul eggyé egy horgolható fa alapon.

49808106_2208243869227610_7247134142310121472_n.jpg

Evelint ismerem már egy ideje, egy alkotókból álló zárt csoportban ismerkedtünk meg, és bátran állíthatom, hogy, amit ő nem tud megformázni, az talán nem is létezik.
Kaptam már tőle teljesen személyre szabott bögrét, de ha ajándékot keresek valakinek, akkor is mindig kisegít.

20190315_160333.jpg

Ismerjétek meg jobban Evelin aprólékos világát, ami hatalmas remekműveket rejt.

35388275_227153624755488_8396194694656163840_n.jpg

Bármitartó: Mióta foglalkozol figurák formázásával?

Evelin: Körülbelül két éve kezdtem el. A kislányommal voltam (vagyok) itthon gyesen, láttam egy-két helyen ilyen figurát, és gondoltam hobbinak tökéletes lesz,  hogy legyen egy kis énidőm néha-néha. Először a süthető gyurmával próbálkoztam, utánaolvastam, nézelődtem, tanulmányoztam. Sajnos nem jártam sikerrel, ami a kezem ügyébe került összeégettem, nem tudtam kezelni, ezért kellet valami más alternatív megoldás. Ekkor jött velem szembe egy másik anyag, nevezetesen a hidegporcelán.

52006009_397499744387541_5897470927586721792_n.jpg

Bármitartó: Van valamilyen előképzettséged, vagy autodidakta módon tanultál meg mindent?

Evelin: Őszintén szólva grafikusnak tanultam, de mindig is középszerű, átlagos rajzaim voltak, nem vártam sokat tőle, de azért kitanultam. Összeségében ennyi  háté rtudással indultam neki a dolognak. Az, hogy ide eljutottam sok-sok tanulás, rengeteg gyakorlás és mérhetetlen sok próbálkozás árán sikerült megvalósítanom. Éjszakákat töltöttem új ötletek kidolgozásával, képek tanulmányozásával,technikák kidolgozásával. Most már rengeteg videó van segítség gyanánt, de akkor még nem tudtam, hogy hogyan és honnan  lehetne ezt megtanulni. Így a nyakamba vettem az elszántságomat, és nekiálltam. Nem akartam megállni vagy feladni. Ahogy egyre nehezebb mintát tudtam megcsinálni egyre többet és többet akartam, több tanulást, gyakorlást, ez az egész a szenvedélyemmé vált .

53220421_406847376786111_459644960476495872_n.jpg

Bármitartó: Mi volt a legextrémebb dolog, amit eddig kértek tőled?

Evelin: Ez érdekes kérdés, talán a legextrémebb az Avataros bögre volt. Napokig tanulmányoztam a figurákat, vagy ötször egymás után megnéztem a filmet, rengeteg képet néztem át mire kialakult a fejemben a kompozíció. Nem is készült belőle összesen csak két darab. De sok-sok érdekes kéréssel találkoztam már, amit mindig próbálok tökéletesen megalkotni. Persze soha nem vagyok megelégedve a munkámmal, mindig találok valamit, amit kifogásolok, de a megrendelőim az elsők számomra, érdekes ötleteket adnak, és ők visznek előrébb az utamon.

 27067276_2007268206199264_4593251937238000763_n.jpg

Bármitartó: Az anyagot, amivel dolgozol a laikusok egyszerűen „legyurmázzák”. Mennyiben más ez, mint a sima süthető gyurma? Mik az előnyei a gyurmával szemben?

Evelin: Ezt  a "legyurmázák" kifejezést fel sem veszem már. Beletörődtem abba, hogy annak nézik, és már belefáradtam a magyarázkodásba is. Az alap ötlet ugye a hideg porcelán receptből jött, rengeteget olvastam, készítettem az anyagokat, teszteltem. Volt, hogy a munka asztalom tele volt picurka anyagokkal felszámozva recepttel mellette, hogy lássam, melyik hogyan szárad, törik, rugalmas, milyen a felülete, hogyan kezelhető, színezhető, tárolható. Végül meg lett az én kicsi kincsem, nevezzük "Oberonnak" az egy kedvenc szereplőm után. Mivel süthető gyurmával nem igazán tudtam dolgozni, így a két anyagot nem tudnám összehasonlítani. Sajnos az én anyagom előállítási költségei egyre magasabbak, így lassan el kell gondolkoznom azon, hogy én is a süthető gyurmával kell, hogy dolgozzak.

45444650_338526450284871_7639912337503158272_n.jpg

Bármitartó: Miket  készítesz a legszívesebben?

Evelin: Mindegy, csak minél nehezebb legyen és minél egyedibb, hogy legyen benne kihívás . És hát minél érdekesebb, annál jobban bele vetem magam a munkába .Szóval bármi lehet...

37918461_270387337098783_5044208999164018688_n.jpg

Bármitartó: Tudom, hogy van egy 2,5 éves kislányod. Hogyan tudod az anyaságot összeegyeztetni az alkotással?

Evelin: Ez nagyon nehéz, talán a legnehezebb dolog, amit csak el lehet képzelni, de megpróbálom a maximumot kihozni magamból, és mint anya is tökéletesen helytállni. Sokat sündörög a műhelyemben, és sokat segít, még ha nem is tudja. Például nagyszerűen szét tudja szedni az asztalomat egy pillanat alatt. Persze nem bánom, mert imádja, ha neki készítek kis mütyüröket, és órákig itt üldögél velem az asztalnál. Együtt játszunk a neki készített apróságokkal. Például egy doboznyi gyümölcsöt, zöldséget készítettem neki és számokat. Nagyon szereti őket, és most nem akarok túl buzgó anyukának tűnni, de ezeknek hála felismeri és mondja az összes gyümölcsöt, zöldséget és tízig számol. Persze, az is mulatságos számára, hogy mindegyik mütyürkének van szeme, szája.

36617479_243841356420048_5578122693036736512_n.jpg

Bármitartó: Mi várható mostanában a KEMM Páratlan Műhely háza táján? Miről fog szólni nálad a 2019-es év?

Evelin: Remélem, rengeteg új ötletemet meg tudom valósítani. Lassan haladok, de hát a jó munkához idő kell, és még annál is több elszántság és tanulási vágy.

43171518_322474495223400_4316291147199676416_n.jpg

Bármitartó: Hunyd be a szemed, és képzeld el magad 10 évvel később! Mivel foglalkozol éppen?

Evelin: Húha, a nagy álmom, hogy legyen egy hatalmas műhelyem, ahol oktatásokat is tudnék tartani, és, hogy legyen egy kemencém, hogy egyedi színvilágú bögréket, tálakat, evőeszközöket tudjak készíteni. Szóval, ezekhez a célokhoz még nagyon sokat kell dolgoznom, de állok elébe.

Kíváncsiak vagytok Evelin többi munkájára is? Nézzetek be hozzá!

Velem és a pólófonal világával pedig ezeken a helyeken találkozhatsz még:

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

 

Horgolj pólófonalból tavasszal is!

Végre itt a TAVASZ! Igen, így nagybetűkkel, mert annyira vágyik már az ember egy kis napsütésre, vagy legalább mínuszok nélküli napokra. A napsütéssel pedig szinte automatikusan érkezik a jókedv és az alkotási vágy is. Valódi ünnepként éljük meg otthonunk új ruhába öltöztetését, csinosítását. Ebben az évszakban is csudaszép dolgokat horgolhatunk pólófonalból.

Ennek szellemében készült el a Bármitartó tavaszi kollekciója, melynek szlogenje is ez: Legyen ünnep a horgolás. És valóban: éljünk meg minden percet, amit a hobbinknak és a másoknak való örömszerzésnek szentelünk. 

Szavak helyett pedig beszéljenek tovább a képek. A WSC horgolható fa alapok tavaszi újdonságait ide kattintva éred el.

beka1_masolata.png

nevtelen_terv_12.png

dalia1_masolata.png

edes1_masolata.png

ht4.png

ins2_masolata.png

jop2_masolata.png

repa1_masolata.png

allat1_masolata.png

ekszer1_masolata.png

felho2_masolata.png

int1_masolata.png

muffin1.png

pill3_masolata.png

tojgli2_masolata.png

Bármitartó - Legyen ünnep a horgolás.

Találkozzunk ezeken a helyeken is! :

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

Lélek leltár

Utolsó hajnal ebben az évben, amikor jó szokásomhoz híven, már csak én vagyok fent, és össze tudom szedni a gondolataimat, leltárt tudok készíteni.

Ez a leltár most más, inkább lelki, mint fizikai. A valódi leltáron már túl vagyok pár napja.

Hosszú volt ez az év, pedig pont ugyanannyi napból állt, mint az eddigiek. Mégis más volt. Izgalmasabb, tanulságosabb, dolgosabb, sok szempontból örömtelibb, mint az eddigiek.

Ez volt az első év, hogy 100%-ig a Bármitartó töltötte ki az életemet, és nem volt mellette másik állásom.

Amikor tavaly elkezdtem építgetni az álmomat és barátkoztam a gondolattal, hogy egyszer talán lehet belőle valami, akkor egy nálam sokkal okosabb személy megkérdezte, hogy szerintem lesz-e valaha ez az "A" terv a "B" helyett. Akkor még jót mosolyogtam a dolgon, ma pedig már le merem írni, hogy ez az álom bizony valóra vált.

Már az év első felében pörögtek az események. Volt itt minden, Praktika megjelenés, egy országos alkotói pályázat 2. helye, díjátadó, webshop nyitás.  Ki hinné, hogy ennyi mindent beleférhet pár hónapba. Minden ilyen élménnyel alakultam én is szakmailag és emberileg egyaránt.

Ez az év a kapcsolatok éve volt, sok-sok új, vagy éppen már korábbi inspiráló barátsággal, melyekért ezúton is hálás vagyok. Felsorolni is nehéz lenne, hogy kinek szeretnék egy apró vagy hatalmas köszönömöt kiáltani, és félek, hogy kihagynék valakit a felsorolásból, ezért inkább nem is kezdek bele. Aki úgy érzi, nyugodtan vegye magára.

Jött a nyár, ami igazán kemény és embert próbáló volt a számomra, mert legalább két szerepben is folyamatosan helyt kellett állnom. Óvodás gyermek anyukája vagyok, ezért gyakorlatilag három hónapot végigéjszakáztam, mert igazán csak este 9 után tudtam dolgozni és alkotni, blog cikkeket írni, videókat vágni, készletet tölteni, fotókat rendezni, csomagokat összekészíteni. Sokszor ért a reggel a számítógép előtt, és néha nagyon elfáradtam.

Állítólag egy férfinek a vállalkozása a szerelme, egy nőnek pedig a gyermeke. Milyen igaz ez a mondás. A gyermekeivel kapcsolatban pedig mindenki a lehetőségeihez mérten a legjobbat szeretné hozni. Az év egyik legnagyobb feladata az volt a számomra, hogy egészséges egyensúlyt alakítsak ki a valódi és a virtuális gyermekem között, hogy egyik se legyen féltékeny a másikra. Ennek érdekében pedig meg kellett tanulni, hogy ha valaki az egyikhez vagy a másikhoz segítő kezet nyújt, el kell tudni fogadni. 

Ez a fajta hibrid alkotói, de egyben üzleti életmód magával hoz bizonyos időeltolódást. Például, amit ti téli újdonságként láttatok nemrég a webshopban, az fejben már nyár elején, papíron már nyár végén, fizikailag pedig már ősz közepén készen volt, hogy legyen idő még változtatni azon, ami nem jó, próbadarabokat horgolni, fotózni, szöveget írni. Olyan ez nekem, mintha már augusztus óta szólna fejben a Last Christmas :)

De tudjátok mit? Ezek a lehető legizgalmasabb pillanatok! Amikor a semmiből, sok-sok tervezgetéssel születik valami, és én óvatosan várom, hogy vajon nektek is ugyanannyira fog-e tetszeni.

Sok feladat is volt ebben az évben, mert a Bármitartó közössége folyamatosan növekszik. Közel 10.000 facebook követőt, egy 5000-es és egy 1500 fős tematikus csoportot, egy egyre nézettebb Youtube csatornát és ezt a blogot szeretném kiszolgálni folyamatosan új tartalmakkal.

Ami nem változott, hogy küldetésemnek tekintem, hogy ezek a tartalmak valódi értéket teremtsenek, sajátok legyenek, adjanak valamit. Ezzel kapcsolatban szerencsére nagyon pozitívak a visszajelzéseitek. Naponta kapok olyan leveleket, amitől párás lesz a szemem a meghatódottságtól vagy fülig ér a szám az örömtől. Ezek azok a pillanatok, amiket őszintén mondom, nem lehet és nem is szabad megszokni, mert igazi hétköznapi ajándékok.

Azért persze hiteltelen lenne azt mondanom, hogy minden rózsaszín volt ebben az évben. Történt pár nem pozitív értelemben vett érdekes dolog is velem. Kezdem már megszokni, hogy egyes személyek nem kedvelnek. Nincsen ezzel gond, én sem szeretek mindenkit. Vannak köztük vén motorosok, de idén először volt olyanban részem, hogy valaki, aki azóta is álságos módon lelkes "hobbistának" vallja magát, egészen az otthonomig jutott "tanulni szeretnék" címszóval, majd... Hát, innentől nem folytatom a sztorit. Majd talán egyszer. Itt most senki nem lesz egy monogrammal említve, ahogy engem szoktak említeni mostanában, mint valami bűnözőt.

És tudjátok mit, még ebben a dologban is van pozitív tanulság a számomra, mert már el tudom fogadni az eddigi naivitásomon túl, hogy nem vagyunk egyformák, nem ugyanazokat az értékeket valljuk, nem ugyanazt gondoljuk a tisztességről. Számomra nem probléma, hogy a verseny piaci alapú, de vannak etikai határok. Szerencsére.

Igazából simán ösztönöznek még ezek a tapasztalatok is, hogy jobb legyek, több legyek, kreatívabb legyek.

Azt is az idén tanultam meg igazán, hogy az ünnepet meg kell élni. Nem azért mert úgy illik, hanem mert kivételes. Kivételes, mint, ahogy a saját gyermekünk, párunk, családunk is.

Az ünnep feltölt, lelassít, játékossá tesz, felemel, tanít. Hálás vagyok, hogy ebben az évben két hétre igazán átélhettem ezt a varázst. Bátran állíthatom, hogy a legszebb karácsonyom volt az eddigiek közül, mert ez a kis szünet visszaadott valamit nekem, amiről az ünnep valójában szól. 

Köszönöm, hogy részesei voltatok idén az én csodámnak, én pedig részese lehettem a ti csodáitoknak az alkotásaitok, a biztatásotok, az odafigyelésetek által. 

Horgoljatok szívből 2019-ben is! 

Boldog új évet kívánva, szeretettel: Eszter

20181219_115846.jpg

malac1.jpg

TOP 5 - legnézettebb idei Bármitartó videó

Az előző részben végignéztük, hogy melyek voltak a legolvasottabb bejegyzések a blogon, most pedig tekintsétek át velem az idén készült videók közül az 5 legnézettebbet.

Most is legyen visszafelé a sorrend, kezdjük az ötödikkel.

5. hely 

Madaras szőnyeg zsinórfonalból horgolva

Az eddigi legösszetettebb blog cikkemhez készült ez a rövid videó. Az idei Horgolj velünk karácsonyra! sorozat kezdő része volt, amiből egy általam tervezett minta alapján készíthettetek Madaras szőnyeget zsinórfonalból.

Közel két hétig dolgoztam ezen a bejegyzésen, fényképek, minta leírás, videó készült hozzá, ráadásul határidőre íródott.

Utólag azt mondom, hogy minden perce megérte, mert fantasztikus érzés látni, hogy mennyien elkészítettétek már a Madaras szőnyeget.

4. hely

Láthatatlan sorzárás búzaszem mintánál

Ez egy nagyon hasznos kis videó lett, amiből megtanulhatod, hogy hogyan tüntesd el teljesen a szokásos kúszószem-láncszem sorzárás nyomait.

Ha ezt a módszert gyakorlod és megtanulod, akkor garantálom, hogy nem fogsz visszatérni a hagyományoshoz, a pólófonalból horgolt munkáid pedig még szebbek lesznek.

3. hely

A szabályos kör horgolásáról még egyszer...

Minden Bármitartó alapja egy jó kör alap (vagy négyzet, vagy téglalap, de ez már más kérdés...).

Több módszert alkalmazhatsz, az egyikben nem kell számolnod, a másikban ezt nem úszod meg, de cserébe igazi kört kapsz. Ebben a videóban a két módszert egyszerre mutatom meg neked, hogy lásd a különbséget a végeredményben is.

2. hely

Láthatatlan sorzárás és színváltás rövidpálcával

Úgy látszik idén a láthatatlan sorzárásos videók éve volt.

Ezen és a búzaszemesen kívül készült még egy az egyráhajtásos pálcához is, azt ide kattintva tudod megnézni.

1. hely

Búzaszemes ovális alap készítése

Ezt a videót szerettétek a legjobban az ideiek közül. Ebben a részben megnéztük, hogy hogyan tudtok egyenletes, középen zárt búzaszemes ovális alapot készíteni.

Ez az alap utána jó hasznosítható például táskakészítéshez.

+1 Az idei utolsó
Szerettem volna készíteni egy utolsó videót még ebben az évben, ezért a rangsoron kívül fogadjátok szeretettel ennek az új, rácsos mintának az oktató anyagát:


Ha pedig már úgyis a számokról volt szó , akkor szeretném megköszönni mind a 2171 feliratkozónak, hogy rendszeresen követi a videóimat, melyeket összesen eddig több, mint 330.000-szer tekintettetek meg. 

2019-ben is izgalmas pólófonalas videókkal várlak majd titeket! Találkozzunk az új évben is!

Ha addig esetleg nem bírnátok ki, akkor pedig itt találtok még:

yt_banner.JPG

fb_banner.JPG