Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Üdv a fedélzeten! - kedvenceim tengerész stílusban ⚓

2020. augusztus 01. - Bármitartó

Van három szín, ami olyan jó barátságban van, hogy el sem engedik egymás kezét. Ez a barátság nyáron pedig egyre erősebb lesz. Sőt! Csatlakozik hozzájuk pár kihagyhatatlan, klasszikus szimbólum, ami minden évben örök, sosem megy ki a divatból. 

Ez a tengerész stílus, amelyben az élénkpiros, a fehér és mindenhez illő kék, valamint a horgony, kötél, hajókormány és egyéb jellemző motívumok a ruhákon, táskákon, ékszereken egyaránt jól mutatnak.

A Bármitartó is szereti a tengerész stílust. Most pár napig igazi vitorlás hangulatot idéző fonal és limitált kreatív kiegészítők közül válogathatsz, melyből divatos, de egyben klasszikus és ötletes dekorációkat, táskákat, tárolókat horgolhatsz magadnak.

imgp5262_f_masolata.jpg

Hogy ne csak hazabeszéljek, körülnéztem egy kicsit, hogy mi minden érdekesség és szépség kapható még tengerész stílusban és színekben.

Szeretném neked megmutatni a személyes kedvenceimet:

 Egyedi kerámia gyöngyök - Dragée

Nevéhez hűen, tényleg drazsé szerűek ezek a kerámia gyöngyök. Ha a pirosakat betennénk a cseresznyék közé a piacon, biztos nem tűnne fel senkinek a különbség. Olyan nem túl sok, nem túl kevés szellemiségben alkothatsz velük. Millió színben, így természetesen tengerész árnyalatokban is kaphatók. 


34703299_1935235416500959_3833878388993425408_n.jpg

 

 

Kréták - Boya

Olyan szépek ezek a kréták. Szerintem Eric Clapton komoly bajban lenne, hogy pengessen vagy rajzoljon inkább vele. Speciális anyagának köszönhetően nem fogja meg a kezet, hobbi és professzionális használatra egyaránt alkalmas. Egyesével, színenként, de szettekben is kapható, és több díjat is bezsebelt már ez a kis maroknyi csoda.
34670031_10155493935173038_6296745346714304512_n.jpg

Telefonszámos karkötő - Callkötő

Mióta gyerekem van, azóta az életembe vele együtt beköltözött egy másfajta aggódás is. Nem ordít, csak csendben birizgálja a gondolataimat. Most, hogy már nagyobbacska az utód, aktívan megyünk ide-oda, nyaralunk, gyerekprogramokra járunk. Azt hiszem minden kisgyerekes szülőnek megfontolandó egy ilyen telefonszámos karkötő beszerzése. Főleg, ha külföldre is megy a család. Ott ugyanis vészhelyzet (értsd a gyerek leszakadt tőlünk, elkeveredett, megtámadták az orkok, stb...) esetén hiába magyarázza a Jorgosznak, hogy Kisfaludy utca 12.
callkoto.jpg

Tengerész stílusú ékszerek - Gubanc ékszer

Ha ránézek erre a képre, szinte megkívánom, hogy összeállítsam a magam szettjét, ami a horgonyos akasztós füliből és a hajókormányos láncból állna. Mindehhez egy hófehér, lenge blúz. Jaj, mikor megyünk már nyaralni... :)

gubanc_ekszer.jpg

Kötélből készült kopogtató - Filcvarázs

Megtetszett ez a kopogtató, leginkább a vastag hajókötélből tekert alapja miatt. No, és azért még, mert felfedeztem rajta némi pólófonalat is. A kézzel vart filckiegészítők pedig épp annyira tompítják a rusztikusságot, amennyire kell.

filcvarazs.jpg

 

Paracordból készült kiegészítők - Strong Paramedic Paracord

Szász Tamás ejtőernyő zsinórból készített kiegészítőit nagyon szeretem. Lehet azért mert a furmányosan megfont darabokat gondolatban akaratlanul is mindig párhuzamba állítom a horgolással. Nekem is van tőle kulcstartóm (természetesen Bármitartós logóval), elnyűhetetlen örök társ.

paracord.jpg

Tengerész motívumos Hygi kulacs - Komforte

Egyszer nyáron rosszul lettem a villamoson, mert nem ittam eleget. Azóta nálam alapszabály, hogy víz nélkül nem indulok el sehova. Fokozottan igaz ez, amikor gyerekkel megyek valahova. Ehhez pedig a legjobb egy olyan kulacs, amiben a víz tényleg víz ízű, nem veszi át a műanyag nem kívánt ízjegyeit. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy teljesen szétszedhető, minden eleme pótolható, könnyen tisztítható, akár kifőzhető, így tényleg hosszú évekig lehet társunk a forró nyári napokon óvva a környezetünket az eldobható műanyagokkal szemben.

kulacs.JPG

Kerti napelemes világítótorony - Leden világításod

Gyerekként a kedvenc sorozatom a Váratlan utazás volt (gondolom ezzel nem vagyok egyedül). Akkoriban még nem volt ilyen sorozat dömping, meg streaming szolgáltatók. Szépen kivártuk minden héten a várva várt időpontot, és teljesen átélve megnéztük az adott részt. A Váratlan utazásban főcímében és a sorozatban is feltűnt egy világítótorony. Olyan magával ragadó volt, hogy azóta is vágyom a Prince Edward szigetre. Mondjuk nem most, hanem 100 évvel ezelőttre. Amíg nem találják fel az időgépet, addig pedig a kertben lehet gyönyörködni a saját napelemes világítótornyunkban.

napelemes-vilagitotorony-lampa-28cm-7.jpg

Balatonos vászon táska - BogBag

A végére került egy kakukktojás is. Ha már a tengerész stílusú kiegészítőkből válogattam, ugye, hogy nem hagyhatom ki a magyar tengert sem? A Balaton egy fogalom mindenki életében. Ha vissza kell emlékeznem életem legönfeledtebb időszakára, akkor az ide köthető. BogBag vászontáskáiba pedig a kalandokon kívül kerülhet minden más hasznos dolog, naptej, törülköző, meg persze egy kis pénz hekkre, lángosra.

bogi.jpg

Neked melyik tetszett a legjobban? 

Ha kedvet kaptál egy saját tengerész stílusú alkotáshoz, akkor kattints a lenti képre, és nézd meg, hogy mi minden tengerészes szépséggel készültem neked a Bármitartónál:

imgp5313_masolata.jpg

Így horgol tengerész stílusban a Bármitartó közössége ⚓

A horgony, a vitorláshajó, a hajókormány mind-mind a hamisítatlan a nyár szimbólumai. Jelképezik a kiszakadást a hétköznapokból, az elvágyódást és a feltöltődést.

Klasszikusan illenek hozzá a "tengerész színek", a sötétkék és a kék más árnyalata is, a piros és a fehér, na és persze a csíkos minta is.

nevtelen_terv_1_4.pngOzsváth Mária laptoptáskája

Ez a színharmónia sosem fog kimenni a divatból, minden évben újra és újra visszaköszön. Az otthonunkban, az öltözködésünkben is hamar nyári hangulatba kerülhetünk tőle.

Te is kedveled a kikötői hangulatot? Tarts velem, és nézd meg, hogy mi mindent horgoltak a Bármitartó facebook csoportjának kreatív tagjai ezekből a klasszikus színekből.

8_12.png

Lőrinczné Gyurákovics Anett szettje

7_17.png

Lukászné Strényer Tünde páros bármitartói

6_16.png

Németh Petra kosara

4_23.png

Sebő Mónika tárolója

3_23.png

Sólyom Kamilla doboza

2_26.png

Székei Bak Viktória nyári szettje

2_1_2.png

Gálné Koréh Andrea festett-horgolt képe

10_6.png

Kis Zsuzsanna táskája

11_6.png

Csizmadia-Bozsity Aporka piknik kosara

12_7.png

Bakuczné Lőrincz Lilla kopogtatója

1_1_2.png

Bátori Krisztina hátizsákja

1_28.png

Váczi Enikő kosara

9_9.png

Kovács Edina kopogtatója

Ha kedvet kaptál, hogy te is egy kis nyári hangulatú horgolásra, akkor remek hírem van a számodra!

A Bármitartónál most pár napig minden a tengerész stílusról szól. Csodaszép pólófonalak, limitált bőr kiegészítők, és sok-sok inspiráció vár rád itt vagy a lenti képre kattintva.

Várlak szeretettel, szállj fel velünk a kreativitás hajójára! 

imgp5216_2_masolata.jpg

 

Így alkot barna fonalból a Bármitartó közössége

Itt a nyár, barnuljunk!

Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet barna pólófonalból alkotni.

Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.

1_1_1.pngBorsos Ildikó alkotása

A barna a béke és a nyugalom színe, nem csoda, hogy a lakberendezésben is igen kedvelt. Nem hivalkodó, otthonosságot, természetességet, természet közeliségest, lágyságot sugároz.

Ez nem csoda, hiszen a minket körülvevő természetben a leggyakrabban megjelenő szín, gondoljunk csak a fák kérgére, a talajra, a gömbölyű gesztenyére, az állatok szőrére vagy a lehulló, megszáradt levelekre.

Sok-sok árnyalata van, a pasztelles bézstől a mély csokoládéig. A teljesség igénye nélkül néhány csodaszép barna színárnyalat: cappuccino, kávébarna, rozsdabarna, mogyoró, drapp, nugát, datolya, kakaó, karamell.

Horgolásban különösen szép, ha ezek a különböző barna árnyalatú fonalak egy munkában találkoznak. Jól párosíthatók krém színnel, a rózsaszín több árnyalatával és élénkebb kékekkel is.

Ennyi információ után pedig ideje meglesni végre, hogy mi mindent horgolhatsz akár te is, ha van pár méter barna pólófonalad:

1_27.pngTavali Kitti horgolt gitárja

2_1_1.png

Máté Loretta kosara

blaskone_katona_beata.png

Blaskóné Katona Beáta tárolója

9_8.png

Lőrinczné Gyurákovics Anett munkája

12_6.png

Sebő Mónika alkotása

3_22.pngFekete Kati bármitartója

4_22.png

Tömöri Szilvia táskája

6_15.png

Kis-Jakabné Márti készülő munkája

7_16.png

István Izabella rókás kosara

8_11.png

Kovács Ibolya szettje

2_25.png

Czuczor Edit kávés tálcája

2_2_1.png

Kovács Edina mézes csupra

nevtelen_terv_18.png

Szinyicska Tímea bármitartója

3_1_1.png

Prekop Tiborné kosara

 

Ez volt a legbarnább bejegyzés idáig a blogon, de sajnos ebbe sem fért bele minden. Ha kíváncsi vagy a többi kreatív alkotó munkájára, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebook csoportunkba!

Ha pedig kedvet kaptál, hogy valami barnát horgolj pólófonalból, akkor válogass a Bármitartó kínálatából. Nézd csak, jelenleg ennyi barna dolog közül válogathatsz.

Hamarosan górcső alá vesszük a többi színt is, kövesd a blogot, tarts velem akkor is.

A következő bejegyzésig pedig ezeken a helyeken is találkozhatunk:

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

Így alkot lila fonalból a Bármitartó közössége

Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet lila pólófonalból alkotni.

Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.

Most egy különleges apropója is van, hogy ez a szín került terítékre. A Bármitartónál ugyanis megnyílt a Levendula Butik. Hogy mit jelent ez? Csupa-csupa lila kreatívságot, melyet ide kattintva leshetsz meg.

19_2.png

Füstösné Szilvia bármitartója

A lila egy igen komplex szín, már-már nem is egy konkrét szín, inkább egy szín tartomány, hiszen olyan sok árnyalata létezik.
Gondoljunk csak például ezekre: levendula, ibolya, viola, orgona, áfonya, írisz, padlizsán, ametiszt, vagy akár a ciklámen és az orchidea. Ugye, hogy mind teljesen más?

A lilával szemben senki sem közömbös, lehet nagyon szeretni vagy nagyon nem szeretni, de elmenni mellette semmiképp sem lehet.

Nagyon régen kifejezetten az uralkodói réteg kiváltságos színe volt. Olyannyira, hogy állítólag Néró már azért halálbüntetést szabott ki, ha valaki ilyen színű ruhadarabot árusított. Akkoriban a lila kelmék előállításához használt festékanyag igen drága volt.

Egyházi körökben is fontos jelentése volt ennek a színnek, a lila a bűnbánatot szimbolizálta, az advent és a nagyböjt hagyományos színe volt. Ide köthető a lila szín egy külön árnyalata is, a püspöklila.

Horgolásban a lila fonalak jól párosíthatók fehérrel, a rózsaszín árnyalataival vagy szürkével.

Ennyi információ után pedig ideje meglesni végre, hogy mi mindent horgolhatsz akár te is, ha van pár méter lila pólófonalad:

22_1.png

Csizmadia-Bozsity Aporka levendulás dobozkája

10_5.png

Molnár Mariann fedeles tárolója

11_5.png

Orosz-Deák Réka romantikus hangulatú kosara

12_5.png

Lőrinczné Gyurákovics Anett biciklis kosara

13_4.png

Lukászné Strényer Tünde kosara

14_2.png

Kissné Szakály Krisztina horgolt képe

15_3.png

Kovács Edina bármitartója

16_3.png

István Izabella textil ékszer szettje

17_2.png

Gálné Koréh Andrea táska szettje

18_1.png

Gaál-Lőrincz Andrea kávés tálcája

1_26.png

Zehra Çeliktaş Zsuzsanna kosara

20_2.png

Fojta Judit kalóz dobozai

21_1.png

Balla Szilvia Ágnes dobozkája

2_24.png

Virág Anikó óriás bögréje

3_21.png

Szűcs Éva Gabriella fedeles tárolója

4_21.png

Tarjáni Katalin kaspója

5_15.png

Szőke Annabell kosara

6_14.png

Papp Eleonóra kosár szettje

7_15.png

Sólyom Kamilla tárolója

8_10.png

Papp Edith kosara

9_7.png

Ozsváth Mária tároló szettje

Ez volt a leglilább bejegyzés idáig a blogon, de sajnos ebbe sem fért bele minden. Ha kíváncsi vagy a többi kreatív alkotó munkájára, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebook csoportunkba!

Ha pedig kedvet kaptál, hogy valami lilát horgolj pólófonalból, akkor válogass a Bármitartó Levendula Butikjának kínálatából. Nézd csak, jelenleg ennyi lila dolog közül válogathatsz.

Hamarosan górcső alá vesszük a többi színt is, kövesd a blogot, tarts velem akkor is.

A következő bejegyzésig pedig ezeken a helyeken is találkozhatunk:

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

Így alkot sárga fonalból a Bármitartó közössége

Folytatódik színes sorozatunk, ezúttal azt lesheted meg, hogy mi mindent lehet sárga pólófonalból alkotni.

Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.

kovacs_edina.jpgKovács Edina alkotása

A sárga egyébként alapszín, a szivárványban a piros és a zöld alapszínek mellett látható, és rengeteg árnyalata létezik. Ilyenek a teljesség igénye nélkül: sáfránysárga, ananászsárga, lenszőke, krómsárga, mustársárga vagy a borostyánsárga. 

Átvitt jelentése is van. Köznyelvben az irigység gyakori jelzője. Az olimpiai zászlóban a sárga karika Ázsiát jelképezi. A focimeccseken a sárga lap a figyelmeztetés jele súlyos szabálytalanság esetén. A sárga trikót a kerékpár versenyeken az adott napon élről induló versenyző viselheti. A közlekedésben is szerepe van, gondoljunk csak a sárga jelzésre, a villamosra, a taxira, a földalattira. Vagy akár a filmekben a tipikus amerikai iskolabuszokra. 

Szóval a sárga szín körülvesz minket. Horgolásban pedig mindenképpen a vidámságot tükrözi fonalválasztás tekintetében. A pasztelsárgától a már-már barnásba hajló sötét mustárig jól kombinálható más árnyalatokkal is.
A pasztell árnyalatai kifejezetten tavasziasak, az erősebbekk nyáriasak, a mélyebbek őszbe hajlók. 

Mindig jó választás lehet a sárga rózsaszínnel, szürkével vagy több különböző sárga árnyalat együtt használva.

Ennyi információ után pedig ideje meglesni végre, hogy mi mindent horgolhatsz akár te is, ha van pár méter sárga pólófonalad:

budai-szollosi_szabina.jpgBudai-Szöllősi Szabi munkája

csizmadia-bozsity_aporka_2.jpgCsizmadia-Bozsity Aporka készítette

csogorne_paltesz_eszter_1.jpgCsőgörné Paltesz Eszter alkotása

fekete_kati_1.jpg
Fekete Kati bármitartója

foldesi-vetlenyi_katalin_1.jpgFöldesi-Vetlényi Katalin szettje

frangne_angyan_zsuzsanna.jpgFrangné Ángyán Zsuzsanna táskája

galne_koreh_andrea_1.jpgGálné Koréh Andrea bármitartója

istvan_izabella.jpgIstván Izabella kosara

kolozsvaryne_eva.jpgKolozsváryné Éva virág dísze

lorincz_andrea.jpgLőrincz Andrea horgolt tojása

molnar_anna.jpgMolnár Anna horgolt csigaháza

ozsvath_maria.jpgOzsváth Mária szettje

prekop_tiborne.jpgPrekop Tiborné macis kosara

santane_vago_tunde.jpgSántáné Vágó Tünde horgolt korsója

szabo_ircsi.jpgSzabó Ircsi bármitartója

szanto_noemi.jpgSzántó Noémi nyuszija

tegzes_bori.jpgTegzes Bori horgolt bögréje

virag_aniko_1.jpgVirág Anikó zsiráfos óriás kosara

virag_mihalyne.jpgVirág Mihályné szettje

Ez volt a legsárgább bejegyzés idáig a blogon, de sajnos ebbe sem fért bele minden. Ha kíváncsi vagy a többi kreatív alkotó munkájára, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebook csoportunkba!

Ha pedig kedvet kaptál, hogy valami sárgát horgolj pólófonalból, akkor válogass a Bármitartó webshop kínálatából. Nézd csak, jelenleg ennyi sárga dolog közül válogathatsz.

Hamarosan górcső alá vesszük a többi színt is, kövesd a blogot, tarts velem akkor is.

A következő bejegyzésig pedig ezeken a helyeken is találkozhatunk:

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

süti beállítások módosítása