Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Vedd lájtosra!

10+1 kérdés-válasz a Bármitartó LIGHT prémium pólófonalról

2019. augusztus 19. - Bármitartó

Amikor kezembe vettem az első LIGHT pólófonal gombolyagot, éreztem, hogy szeretném, ha csináltatna magának állandó lakcímkártyát, mert bizony marad!

A WSC horgolható faalapokon kívül még soha ennyire szívesen nem adtam a márkámat máshoz, mert tudom, hogy ez az a pólófonal, amit rendkívül előnyös tulajdonságai miatt biztosan imádni fogsz! 

Mik ezek a tulajdonságok, és tulajdonképpen mit is érdemes tudni a Bármitartó LIGHT prémium gombolyagokról? Az az alábbi 10+1 kérdés-válaszból kiderül számodra.

 

1. Hogy néz ki a LIGHT pólófonal?

Már megjelenésében is szuper esztétikus, valódi öröm kézbe venni. Mivel a szálat extra szorosan tekercselték fel, ezért  igazán kompakt a megjelenése. Mutatom is, hogy mire gondolok:

20190818_152936.jpg

2. Mitől LIGHT?

Ha röviden akarnám megfogalmazni, akkor csak annyit mondanék neked, hogy extra könnyű.

A hagyományos nagy gombolyagos pólófonalak általában 7-900 grammosak, a LIGHT prémium pólófonal pedig mindössze 330-370 grammot nyom.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy ha ebből a pólófonalból horgolsz táskát, tuti nem fog fájni a vállad a ránehezedő súlytól.

Tudtad, hogy egy átlagos női táskában a hasznos dolgok mellett akár 30-50 dkg kacat is lakik? Képzeld hozzá még a táska önsúlyát is!


Várj, segítek egy kicsit! Nézd meg ezt az egyperces videót, és rögtön érteni fogod, hogy mire gondolok:

3. Mire tudom használni?

Gyakorlatilag bármire, amire a hagyományos pólófonalakat, de főleg olyan projektekhez ajánlom, ahol számít a súly (táska, hátizsák, szőnyeg) és/vagy vizuálisan extra minőséget szeretnél létrehozni. Ha nem mindegy pl., hogy a horgolt szőnyegedet időközönként tisztítóba kell vinned vagy egyszerűen bedobod a saját mosógépedbe, mert nem kell attól tartanod, hogy leszakad a dobja.

Nézd csak, ezt a szőnyeget LIGHT pólófonalból horgoltam, 80 cm-es az átmérője, és pár grammal nyom többet 1 kilónál. Ugye, ezt te is simán betennéd az otthoni mosógépedbe?

20190812_175836.jpg

4. Milyen hosszú egy gombolyag?

Hossza megegyezik a hagyományos pólófonalak átlagos hosszával, vagyis kb. 100 m. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy inkább 110 méter körüliek a LIGHT gombolyagok.

5. Milyen anyagból készült?

A pólófonal egy gyűjtőnév, és hiába írják rá a gyártók, hogy pamut és egyéb elasztikus anyagok keveréke, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mégis találkozhatsz teljesen műszálas vagy magasabb pamut tartalmú anyagokkal egyaránt.

Ezzel szemben a LIGHT gombolyagok mindegyike 100% pamutból készült, így nem kell összevadásznod az egymáshoz illő anyagokat és textúrákat, tapintásra pedig kellemesen puha a fonal szál bármelyik gombolyagot választod. 

taska.png

6. Tényleg szebb lesz tőle a kész munkám?

Ha alapvetően a horgolási technikád jó, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy mindenképpen. A horgolt szemek katonás rendben fognak sorakozni egymás fölött

neszi.png

 

7. Számíthatok benne csomóra?

Nincsen benne csomó. A LIGHT prémium pólófonalak teljes hosszukban csomómentesek. Így megkíméled magad egy csomó felesleges bosszankodástól és plusz munkától, gyorsabban tudsz haladni horgolás közben.

Kulturált kinézetű összevarrás fényévente előfordulhat a gombolyagokban.

minta.png

8. Mire számítsak, lesz-e benne elvékonyodás vagy vastagodás?

Szerencsére nem, a LIGHT pólófonal méltó a prémium jelzőre, mert nem található benne se vékonyodás, se vastagodás, teljes hosszában egyenletes szál szélességű a gombolyag. Igazán élvezetes vele horgolni az első centitől az utolsóig.

20190815_191758_masolata.jpg

9. Illenek egymáshoz a gombolyagok?

A pólófonalas horgolásnál a legnagyobb nehézség a különböző vastagságú gombolyagok egymáshoz illesztése szín váltásoknál. A rutinosabb horgolók épp úgy küzdenek ezzel, mint a teljesen kezdők.

A LIGHT prémium pólófonalnál bármelyik színt bátran összeválogathatod, mert mindegyik árnyalatnál megegyezik a szál vastagsága. Így neked nem marad más, csak az önfeledt horgolás élménye.

talca_1.png

10. Elfogyott az egyik színem, de még nem fejeztem be a hátizsákomat. Utánrendelhetőek a színek?

Az a jó hír, hogy igen. Lehet, hogy egy picit várnod kell rá, de jó eséllyel sikerül ugyanazzal a színnel befejezned a hátizsákodat.

32.png

+1 Mekkora tűt használjak hozzá?

Nekem a 7-8-as tű méret volt hozzá a legkényelmesebb, szőnyeghez pedig 10-es vagy 12-es tűt javaslok.

Van még egy meglepetésem a számodra! Most azt is megnézheted, hogy mit szóltak hozzá mások!

Nemrég nálam járt Kriszti, Erika és Kati egy kis közös horgolásra. Nem sejtették, hogy ők lehetnek az elsők, akik kipróbálhatják a LIGHT gombolyagokat. Nézd meg, hogy hogy tetszett nekik és miket készítettek belőle:

 

Maradt még kérdésed? írd meg nekem, és szívesen kiegészítem a fentieket!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, és úgy gondolod, hogy másoknak is tetszene, akkor köszönettel veszem, ha megosztod.

Youtube-csatornámon közel 80 izgalmas, érthető pólófonalas oktató videóból tanulhatsz. Iratkozz fel, és automatikus értesítést kapsz, ha újra horgolhatunk együtt!

Ha szívesen megmutatnád másoknak is az alkotásaidat, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebbok csoportban.

Ha kipróbálnád a Bármitartó LIGHT prémium fonalakat, akkor látogass el a Bármitartó webshopjába, fedezd fel a több, mint 40 árnyalatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr1315015110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Richter 2019.08.19. 21:55:28

Nagyon csábító, engem az ára érdekelne, és az, hogy mennyi kellenek 170cm átmérőjű szőnyeghez? Köszönöm.

Nyerges Zoltánné Szedlák Éva 2019.09.11. 06:57:31

Sziasztok! Én a LIGHT Pólófonalat rendeltem legutóbb, csodálatos vele dolgozni, szőnyeget készítettem belőle. Szép, egyenletes és nagyon jó minőségű! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
süti beállítások módosítása