Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Nyuszis bármitartó

Tavaszra hangolódva DIY sorozat - 2. rész

2018. március 21. - Bármitartó

A múlt héten a sapka nélküliségről írtam nektek a bevezetőt. Utólag visszagondolva ez elég elhamarkodott lépés volt.

Hideg ide vagy oda, húsvét tuti, hogy lesz, még ha síléccel is kell jönnie a nyuszinak. Nálunk ilyenkor össznépi tojás keresgélés szokott lenni a kertben, utána meg együtt falatozunk az ünnepnek megfelelő finomságokat.

A tavaszra hangolódó DIY sorozatom 2. részében egy ilyen nyuszis bármitartót készíthettek el velem, aminek pihe-puha pompom farkincája van. Kerülhet bele cukorka, csokitojás, apró ajándékok, egyszóval bármi.

20180321_102643.jpg

Csupa rövidpálcából áll, kezdő pólófonalas horgolók is bátra nekiállhatnak.

Szükséges eszközök:


Elkészítés

1. lépés

A nyuszis bármitartónk 6 szemes varázskörrel kezdődik. Ehhez segítséget ebben a videóban találsz. A varázskört kúszószemmel zárjuk, egy láncszem magasítást csinálunk.

20180321_095434.jpg

2. lépés

Az első körben minden szembe szaporítunk, így 12 szemünk lesz a kör végén. Kúszószemmel kapcsoljuk össze a kört, majd egy láncszem magasítást készítünk.

20180321_095622.jpg

3. lépés

A második körben minden 2. szembe szaporítunk. A kör végére így 18 szemünk lesz. Itt is kúszószemmel zárjuk a kört, és csinálunk egy láncszem magasítást.

20180321_095814.jpg

4. lépés.

A külső szálon haladva végighorgoljuk a kört egy rp sorral, ez lesz a kosarunk pereme, így tudunk majd az oldala felé haladni felfelé. Ezt követően, ami eddig felénk nézett (színe), az lesz az elkészült kosarunk alja. Eszerint felhajtogatjuk az elkészített peremet.

5. lépés

Készül a kosarunk oldala: 3 soron keresztül rp-kal haladunk tovább (soronként 18 szem). Minden sort kúszószemmel zárunk, és sort emelünk.

6. lépés

Fülecskék kialakítása: 7 rp-t horgolunk. A 7 rp-t követően 10 láncszem következik, amit a 8. szemhez rp-val kapcsolunk. Következik 3 rp, (9-11. szem) majd a 11. szembe 10 láncszem következik. A láncszemsort a 12. szemhez rp-val horgoljuk hozzá. Utána újabb 6 rp jön, így érünk a sorunk végére. A kúszószemes összekapcsolást megcsináljuk, de már nem emelünk sort.

7. lépés

A záróperem elkészítése: Kúszószemekkel haladunk tovább. Amikor a fülekhez érünk, akkor a láncszem sort rp-kal körbehorgoljuk. Fonal vastagságtól függ ennek a száma. Ha sűrűre csináljuk, akkor a nyuszink füle szépen állni fog. Nekem 15 rp kellett fülenként. A fülek között is kúszószemmel haladunk, majd a második fülecskénél megismételjünk a rp-s körbehorgolást. A második fül után is kúszószemmel haladunk tovább a kör végéig. Itt elvágjuk a fonalat és elrejtjük a maradék szálat.

8. lépés

Felvarrjuk a füllel ellentétes oldalra a pompom farkincát. Örülünk, hogy milyen ügyesek voltunk :)

20180321_102610.jpg

Találkozzunk a jövő héten is!

Addig is szívesen látlak zárt facebook csoportomban, ahol több mint 6500 pólófonal rajongónak mutathatod meg alkotásodat, kérhetsz technikai tanácsot, ismerkedhetsz hasonló "fonal bolondokkal". 
A csoporthoz itt tudsz csatlakozni.

Ha még csak ismerkedsz a pólófonallal, akkor szeretném a figyelmedbe ajánlani a youtube csatornámat, ahol több mint 60 érthető, ingyenes, saját gyártású videóval vezetlek be a pólófonalas horgolás rejtelmeibe lépésről-lépésre. Érdemes feliratkozni, így nem maradsz le egyetlen új részről sem!

A pihe-puha pompomokat és egyéb izgalmas pólófonalas kiegészítőket itt keresd.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr2113757164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása