Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Így készíts fára horgolt karácsonyfa díszeket!

2018. november 09. - Bármitartó

Kicsi a bors, de erős. Ezt szoktam mondani a WSC termékcsalád legkisebb, mindössze 8,5 cm-es tagjáról. Sok mindent kezdhetsz vele, készülhet belőle pöttöm Bármitartó, de akár mini fali dekorációk, poháralátétek is.

Ahogy közeledünk a karácsonyhoz, ugye, nem árulok el nagy titkot, hogy mire a legalkalmasabb ;)

Használd ki az időt, most még nincs rohanás, utolsó perces készülődés, egy kis kreatívkodás pedig a lelkednek is jót tesz majd!

karacsonyi_disz18.jpg

A mai poszt különleges, mert Botos-Bessenyei Tímeától, a Szivárványmami horgolt dekor alkotójától sajátíthatjátok el, hogy hogyan tudtok ezekből a tenyérnyi, natúr horgolható fa alapokból igazi ünnepi hangulatú díszeket készíteni.

Timi lépésről-lépésre vezet titeket, így könnyű lesz elsajátítani a technikát. Kezdő horgolóknak is jó szívvel ajánlom ezt a projektet.

Timi műhelyében egyébként csodálatos amigurumi figurák, horgolt babák, bájos és vidám gyerekszobai kiegészítők, szőnyegek, tárolók, táskák készülnek a legnagyobb szeretettel. Nézzétek csak, milyen csodákat alkot:

nevtelen_terv_10.png

Timi útmutatója a horgolt díszekhez:

Amire szükséged lesz:


- 2 db ecsetre (egy keményebb sörtéjűre és egy puhábbra)
- tetszőleges szalvétára a dekupázsoláshoz
- kb. 4 m tetszőleges pólófonalra (díszenként értendő)
- 8,5 cm-es, kör alakú WSC horgolható fa alapra
- dekupázsragasztóra
- 5,5-es és 6 -os méretű horgolótűre

1a83a374ecf65642400a3cb249a4183872ef19f8.jpg

1. lépés

Előkészíted a kellékeket, majd első lépésként a fa alapot ráhelyezed a szalvéta tetszőleges részére attól függően, hogy milyen mintát szeretnél viszontlátni a díszeden. Ezt körberajzolod egy toll segítségével, aztán körbevágod ollóval a megrajzolt vonal mentén.



2. lépés

Amikor megkaptad a szalvétakorongot, lefejted a legfelső mintás réteget, amit majd rá fogsz ragasztani a fa alapra. Ne ijedj meg, ez egy hártya vékony réteg lesz. Éppen ezért lesz olyan természetes hatású a fa alapon. Nagyon óvatosan dolgozz vele, mert könnyen szakad!

karacsonyi_disz4.JPG

3. lépés

Következő lépésként a dekupázs ragasztót és a keményebb sörtéjű ecsetet fogod használni a fa alapon.

Határozott mozdulatokkal egy vékony rétegben vidd fel a ragasztót. Válassz jobb minőségű dekupázs ragasztót annak érdekében, hogy tökéletes legyen a végeredmény.


Gyorsan kell dolgozz, mert elég hamar szárad a ragasztó, és ebben az esetben a furatokra is figyelni kell, mert a lyukacskák összegyűjtik az anyagot.


Amikor ezzel megvagy óvatosan helyezd rá a vékony szalvétaréteget, és simítsd el az ujjaiddal hogy mindenhol ráragadjon a szalvéta a felületre.


Most következik a fedő réteg felvitele, amit a puhább ecsettel végezz el, hogy ne sértsd meg a szalvétát. Középről kifelé haladj óvatos mozdulatokkal. Ettől szép fényes lesz a felület és rá is simul a fára.


A széléről se feledkezz meg,mert ha nem dolgozod el szépen, horgolásnál felválhat a szalvéta! A furatokat az ecset végével szurkáld át előre, ne száradás után bajlódj vele.


Száradni én egy éjszakát hagytam, de szerintem 1-2 óra alatt is megszárad!


Hurrá már majdnem készen vagy a díszeddel, mindjárt kezdődhet a horgolás!



4. lépés

A két horgolótűre és a pólófonalra lesz szükséged.
A 5,5-es horgolótűt csak arra használom hogy a furatokon áthúzzam a pólófonalat, a szemeket a 6-os tűvel készítem.


Kezdésnél arra kell figyelned, hogy az első szemet mindig abba a furatba kezd, ahol a díszed akasztója szeretnéd, hogy legyen. A fa alapon alulról húzd át az első szemet, aztán balra haladva  sima rövidpálcákkal készítsd el az első sort, majd zárd le egy kúszószemmel.



5. lépés

A második sorban végig kúszószemmel haladj. Így kapja meg a dísz a keretét.


Az akasztóját mindig az utolsó szemből alakítsd ki, hagyj rá annyi fonalat, amilyen hosszúra szeretnéd, majd a fonalvéget gondosan dolgozd el. A felesleget pedig levághatod.


Íme elkészültek a díszek, leld örömöd bennük!
Remélem hozzájárultam ahhoz hogy varázslatos legyen a karácsonyi készülődés!

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is.


Szeretnél többet tudni a horgolható fa alapokról? Szívesen készítenél belőlük ötletes ajándékokat?

Szeretettel várlak a Horgolj fára! csoportban vagy találkozhatunk ezeken a helyeken is:

yt_banner.JPG

fb_banner.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr5014360951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása