Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Így alkot rózsaszín fonalból a Bármitartó közössége

2020. március 10. - Bármitartó

Itt az idő, hogy folytassuk színes sorozatunkat, ezúttal azt nézheted meg, hogy mi mindent lehet rózsaszín pólófonalból kihozni.

Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, lesd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.

A rózsaszín egyébként egy elég tág fogalom. Az biztos, hogy a vörös és a fehér keveréséből jön össze, de attól függően, hogy ennek a két alkotó színnek mi az aránya, egészen más árnyalatokat kapunk. A teljesen halvány, telítetlen pasztell rózsaszíntől a meredeken vibráló pinkig minden lehetséges.

Képzeld, ez a sok szó mind a rózsaszín egy-egy árnyalatát jelöli: vattacukor, cukormáz, rozé, cseresznyevirág, barack, porcelán, púder, csecsemő, flamingó, orchidea, ciklámen, rágógumi, cukorka, puncs, pelikán, na és persze ne hagyjuk ki a sorból a bugyirózsaszínt sem.

A rózsaszínt kifejezetten lányos színnek tartják, de képzeld a nyugati kultúrában az 1920-as években még a kisfiúké volt a rózsaszín, a kislányoké a kék szín. Ez kb. 20 évig így is maradt, majd a 40-es évektől már fordítva használták, azóta pedig valahogy a nemi sztereotípiák legelső megnyilvánulásaként úgy is maradt.

Sok fogalom kötődik még hozzá, pl. fizikában a rózsaszín zaj vagy a rózsaszínű a szalag mely világszerte a mellrák elleni küzdelmet hivatott jelképezni.

Ennyi szó után pedig ideje meglesni végre, hogy mi mindent horgolhatsz akár te is, ha van pár méter rózsaszín pólófonalad:

5_13.pngFöldesi-Vetlényi Katalin fedeles bármitartója

 

Ez volt a legrózsaszínebb bejegyzés idáig a blogon, de sajnos ebbe sem fért bele minden. Ha kíváncsi vagy a többi kreatív alkotó munkájára, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebook csoportunkba!

Ha pedig kedvet kaptál, hogy valami rózsaszínt horgolj pólófonalból, akkor válogass a Bármitartó webshop kínálatából. Nézd csak, jelenleg ennyi rózsaszín dolog közül választhatsz.

Hamarosan górcső alá vesszük a többi színt is, kövesd a blogot, tarts velem akkor is.

A következő bejegyzésig pedig ezeken a helyeken is találkozhatunk:

fb_banner.JPG

yt_banner.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr615514574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása