Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Mire jó egy bármitartó?

2019. szeptember 18. - Bármitartó

Ezt a cikket, akár rövidre is zárhatnám azzal, hogy BÁRMIRE! De ha ilyen kurta gondolataim lennének csak a témáról, bizonyára nem ragadtam volna klaviatúrát.

Mindennapjaink túlzsúfolt világa tárgyakban, elfoglaltságokban, érzelmekben egyaránt megmutatkozik. Szaladunk, ügyintézünk, és próbálunk mindent, akarom mondani BÁRMIT belepréselni a napjainkba. Ezek a bármik, a fejünkre szakadó kötelezettségek, megbeszélés, szülői értekezlet, parkoló keresés, vagy épp a villamos után futás. Keressük a teret szívünknek kedves, üde pillanatoknak is, mint társasjáték a gyerkőccel, kávé a barátnővel, romantikus időzés a párunkkal. 

Az egymás után gördülő 24 órák szinte észrevétlenül suhannak el a fejünk felett, és rémülten csodálkozunk rá, hogy a gyerek mekkorát nőtt, a levelek már megint hullanak a fáról, és az előszoba asztalkán lévő kincsek/kacatok már megint nem tükrözik sem az évszak hangulatát, sem pedig azt a szeretetteli légkört, amit családunkba vágyunk. 

img_0642_masolata.jpg

Vagyis így van ez, minálunk. 

Ugyanis, amikor hazaérünk egy-egy nap, vagy épp hét után, és kiürítjük zsebeinket, táskáinkat, az eltelt idő alatt felhalmozódott BÁRMIT, mindenki a kis előszoba asztalra rakja ki. Fura szokás ez, nem is emlékszem miként alakult ki, de én is így csinálom.  Olyan ez, mint egy régészeti feltárási helyszín. Családtörténeti ereklye lelőhely. Elmesél rólunk mindent egy-egy szórólap, villamos jegyre írt telefonszám, talált üveggolyó, megérkezett meghívó.

Néha, amikor igyekszem valamiféle rendet rekonstruálni ezen a kis vízszintes felületen, elmerengek, melyik BÁRMI kihez tartozhat. Mit mesélne erről a tárgyról, ha épp itt lenne? Legihletettebb pillanatomban arról ábrándozom, hogy a vasárnapi ebéd utáni kávét, ennek a BÁRMI-gyűjteménynek a feldolgozásával lehetne megfűszerezni.

Egészen biztos, hogy többet mesélnénk a hetünkről ezen BÁRMIK inspirációi által, mint a milliószor, válasz nélkül feltett kérdésre felelve: Milyen hetetek volt? Nálatok is a legjellemzőbb válasz, hogy “Áh, hagyjuk!”, “Semmi különös”, “Nem emlékszem!” ?

Ilyenkor ábrándozom arról, hogy pólófonalból horgolok mindenkinek egy bármitartót, amiben csak az ő zsebéből, táskájából gyűlnek a heti holmik, hogy vasárnap, csak találomra kihúzzunk egy BÁRMIT, amiről mondhatna pár szót. 

img_0611_masolata.jpg

Persze millió más BÁRMI hever bármitartókban édes otthonunk eldugott, vagy szem előtt lévő szegleteiben. Ami szép, azt kiemelem általa, ami nem olyan mutatós, elrejtem. Színben igazodik a térhez, hangulathoz, és bármikor BÁRMIT beledobhatok a tökéletesen elhelyezett kincsesládákba.

Szeretem, hogy nem kell agyalnom, hova tegyem az asztalomon a legújabb emléket, ami egy kitüntetett pillanatban életem fontos tárgya lett. Barátnőknek dedikált bármitartók igazán kedves csecsebecsékkel vannak tele, amit bármikor jó kinyitni. A dedikálhatatlan bármitartó pedig gondosan és dekoratívan rejti el mindazt, ami elől menekülök, és tudom, ha épp van erőm, üríthetem belőle lelkem nehezebb terheit. Lehet szó csekkről, telefonkönyvbe is bevésett cetliről.

Persze, ha egy ilyen bármitartóban sikerül helyet csinálni, máris okot ad arra, hogy meglepjem magam valami jutalommal, és egy kedves kis kaktuszt költöztessek a következő bármitartómba, hogy vidámabbá tegye családom számára az otthont, engem pedig emlékeztessen rá, hogy a szúrós feladatokkal való megbirkózás is szerethető eredményt hozhat. 

nevtelen_terv_1_2.png

Ahogy én látom, a mi életünkben a bármitartók bárhol hasznosan foglalnak helyet. Kocsiban, fürdőben, konyhában, hálóban, sőt, ajándékként csomagolva mosolyt fakaszthatnak kedves ismerősünk arcára is, ha belecsempészünk egy BÁRMIT, aminek jelentőségét csak MI értjük, véletlenül sem BÁRKI. Mert minden BÁRMI valójában valami, életünk egy darabkája, érzelmekkel, feladatokkal, kötelességekkel feltöltve, így jó, ha tudjuk őket hova tenni térben és lélekben egyaránt. 

 

Szívesen horgolnál magadnak te is egy saját bármitartót? Segítek neked!

Youtube-csatornámon közel 80 izgalmas, érthető pólófonalas oktató videóból tanulhatsz. Iratkozz fel, és automatikus értesítést kapsz, ha újra horgolhatunk együtt!

Ha szívesen megmutatnád másoknak is az alkotásaidat, akkor pedig várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebbok csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr9715113782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása