Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Iskolára fel! Horgolótűket elő!

2017. augusztus 25. - Bármitartó

Az iskola, ovi már itt kopogtat az ajtón! Már megkaptuk az első értesítőket, listákat... már az is zavar, hogy határozottan később kel a nap reggel, korábban nyugszik. Így fogy el lassan a nyarunk. Az iskolakezdéssel és ovikezdéssel két problémám van. Egyre több feladatot hoz, és egyre kevesebb a szabadidőm.

20727217_1588305194554817_38726058_o.jpg

 

Így kevesebb időm marad a hobbimra is, a horgolásra. Épp ezen méláztam el: hogyan lehetne az iskolakezdést valahogy mégis horgolással megoldani? Valahogyan egybekötni a kettőt? Nekem még csak ovis a kislányom, de tudom, sokan küzdöttök az iskolával, a tankönyvlistával, több gyerek beiskoláztatásával.

Egy kellemes, hűvös reggelen, amikor az agyam újra működésbe lépett a rekkenő hőség után, megvilágosodtam.

A pólófonalból készülhet mappa, könyvborító, táskába elválasztó-tároló-tablet tartó, az íróasztalra tolltartó, sőt a táskába is készülhet horgolt  cucc, bár a pólófonal elég nehéz ehhez. Egy lágyabb, puhább anyagból azonban horgolhatok szinte bármit. Ha sikerül szuperhősöket belehorgolnom, ami persze szerintem szinte lehetetlen, akkor máris a gyermekem lesz az osztály sztárja. Ha csendesebb évre vágyunk, akkor maradok a sima zöldnél. És az még mindig lehet hulkos.

Több időm pedig csak akkor lesz, ha spórolok magamnak. Ha rendszerezem a dolgokat. Szóval kell egy terv.

Egy teljes listára van szükségem, hogy mi mindent kell beszerezni, mi az, amit fel kell újítani tavalyról, és mi az, amit el kell intézni.

Vajon horgoló szakkört indíthatnék az oviban vagy a suliban? Lehet egy kis önkéntességet szívesen vennének! 

Az otthon használható horgolt borítású mappákat meg lehet tölteni feladatlapokkal, szinezőkkel. Ilyeneket ezrével lehet ingyen letölteni a netről minden korosztály részére.

Filofax készítésére is klassz technika a horgolás, csak fel kell tölteni papírral. 

A másik nagy dilemma az étkezés. Megváltozik ez is. Vinni fogja a tízórait? Zsebpénzt kap? Hol fog ebédelni? Ezekhez mind mind kell egy tervező! És vajon milyen lenne egy horgolt uzsonnás táska?

hhmmm

Nektek milyen ötletetek van? Hogyan lehet az iskolakezdésbe belecsempészni a horgolást? Ha nem pólófonal, akkor mi? Milyen anyagokat, fonalakat használnátok? Engedjétek szabadon a fantáziátokat, és írjatok nekem sok sok kommentet!! Ha úgy érzed, hogy kedvet kaptál a horgoláshoz, csatlakozz a csoportunkhoz, ahol rengeteg ingyenes tananyag vár!

Várom a tippjeidet,

Eszter

18337369_1486402064745131_1143953017_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr8312731014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása