Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

4+1 külföldi pólófonalas horgoló, akiket követek az instagramon

2018. szeptember 07. - Bármitartó

Szeretném nektek megmutatni, hogy kiket követek a külföldi pólófonalas világból az instagramon.

Ezt a követést, azért nem úgy kell elképzelni, hogy nyálcsorgatva lesem, hogy melyik pillanatban tesznek fel valami újat, hanem inkább úgy, hogy valóban érdekel, hogy min dolgoznak, miket alkotnak, hol tartanak most jelenleg abban, amit csinálnak.

Vannak köztük "nagyágyúk" és átlagos vagy akár kifejezetten csekély követő táborral is rendelkezők, de mindegyikük munkájában és közlésmódjában van valami olyan, ami engem megfogott, ezért szeretném nektek is megmutatni.


Lássuk sorban, hogy kik ők:

1) BE or KNOT to be

Sajnos ezt az angol  szójátékot nehéz lenne releváns módon magyarra fordítani, de most nem is ez a lényeg.

A név mögött egy Kasia nevű hölgy van, aki nemrég költözött Írországból Lengyelországba. Ott egy aprócska, de hangulatos műhelyben készíti statement-stílusú nyakláncait leginkább pólófonalból. 

Ami nagyon tetszik Kasia munkásságában az az, ahogy megmutatja az elkészült ékszereit. Ezt leginkább magán teszi meg, szelfi formájában a legnagyobb magabiztossággal.

Maguk a nyakláncok technikailag nem bonyolultak, de az egységes és következetes stílus miatt, igen népszerűek.


BE or KNOT to be: https://www.instagram.com/beorknottobe/ 

2) Susimiu

Ő az, akit szerintem nem nagyon kell bemutatni egy pólófonal rajongónak sem.

Szinte biztos, hogy találkoztál már valamelyik munkájával böngészés közben. A hölgy igazi neve egyébként Laura, Cordobában él, Spanyolországban.

Gondoltad volna, hogy az internetről videók segítségével tanult meg horgolni?

Eleinte takarókat készített, majd felfedezte a pólófonalat és egyéb XL fonalakat. Abszolút specialitása a szőnyegkészítés, ezek közül is a neve szinte összefort a maciszőnyeggel vagy a csillag szőnyeggel.

144 ezer instagram követőjével rengeteg horgolót inspirál itthon is. Képei csak úgy árasztják magukkal az otthonosság hatását. Ja, és van két kutyája is, amik plusz cukiságfaktorként rendszeresen asszisztálnak neki a fotókon.

Saját mintái és kész munkái is megvásárolhatók. Meglepő módon, nem elérhetetlen összegekre kell gondolni.

Susimiu: https://www.instagram.com/susimiu/

3) Paeonia

Japánban jött, látott és győzött a pólófonal. Imádják! Rengetegen használják, leginkább táskákat szeretnek horgolni belőle.

Mivel a WSC horgolható fa alapokból szerencsére bőven jutott a felkelő nap országába is, ezért úgy alakult, hogy nagyon sok japán követőm van az instagramon.

Közülük egyik Paeonia, akiről az előzőleg bemutatott alkotókkal szemben, sajnos nem sokat tudok, követő tábora is aprócska.

A táskái viszont nagyon tetszenek. Általában kisméretűeket készít, mindegyiken van valamilyen kis plusz lezáró díszítés. Játékos, fiatalos, könnyed stílusban horgol.

Paeonia: https://www.instagram.com/cazuco_m/

4) Cisco_happy

Ő is japán, és szintén a WSC horgolható falapok miatt "ismerkedtünk össze". Alkotásai kifejezetten ötletesek, és mindegyikben benne van valami gyermeki játékosság is. Biztos vagyok benne, hogy tényleg van gyereke :)

A japánokra egyébként jellemző valami furcsa étel fetisizmus, ezért a horgolóknál gyakran látható, hogy akár egy bejegyzésen belül szeretik megmutatni, hogy mit horgoltak és mit ettek, Cisconál sincs ez másképp.

Akit esetleg a kulináris része is érdekel, vagyis, hogy hogyan tesznek egy kis dobozkába mindenféle cukin feldíszített ételt szinte versenyszerűen, az nyugodtan guglizzon rá a "bento" kulcsszóra, és ámuljon kedvére.

A másik érdekesség, hogy a japán horgolók instagram nevében 99%, hogy vannak számok (a két példa, amit hoztam, nyilván üdítő kivétel). Aki meg tudja nekem mondani, hogy ez miért van, azt meghívom egy jó kis felhőre :D

+1) by_cagnur

Törökország abszolút fonal nagyhatalomnak számít, így nem csoda, hogy elképesztő alkotások és sok rutinos horgoló lelhető fel tőlük az instagramon.

Szerintem ott minden kislány kezébe horgolótűt adnak baba helyett, mert gyakorlatilag a fonal olcsóbb, mint bármilyen más játék. Egyszer rám írt egy török pólófonal gyártó, és eléggé meglepődtem, hogy mennyibe kerül ott egy guriga pólófonal az itteni árakhoz képest.

Visszatérve by_cagnur-ra, az ő munkáiban a szabályosság és az egyszerűség tetszik a legjobban. Nem használ sok színt, egy munkán belül túnyomó részt egy színből horgol. Nincs is szükség nála több színre, mert a szemek katonás rendje mindent felülír. Ritkán látni technikailag ennyire tökéletes munkákat.

by_cagnur: https://www.instagram.com/by_cagnur/ 


Neked van kedvenc külföldi horgolód? Ha igen, akkor oszd meg velünk hozzászólásban!

Ha pedig szívesen segítesz egy kattintással, hogy egyszer belőlem is lehessen hasonló bejegyzés valahol odaát, akkor azt itt tudod megtenni: Bármitartó instagram

Kedvet érzel a pólófonalból történő horgolásra? Szívesen tanulnál, és szeretnél részese lenni a legjobb pólófonalas közösségnek? ---> Kattints, és gyere a Bármitartó hivatalos fb csoportjába!

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr8614226877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása