Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Színre színt

Élménybeszámoló a Zeka Styling színtanácsadásáról

2018. július 11. - Bármitartó

Színre színt, mondanám, ha tudnék kártyázni, de ez most egészen más téma lesz.

Egy nagyszerű élményemet szeretném megosztani veletek. Cseke-Kovács Zsófia - Zeka Styling többed magammal meghívott a színtanácsadó workshopjára.

Igen, egy olyan eseményre, ahol minden a színekről szól, és azok helyes használatáról a ruhatárunkban, a sminkünkben, egyszóval a mindennapi életünkben.

A téma a horgolás miatt különösen érdekelt, hiszen nap mint nap a színekkel szoktam zsonglőrködni, és ezt általában jól meg is mutatom nektek itt-ott, hogy hogyan sikerült. Azonban ha a saját hétköznapi vagy akár alkalmi öltözködésemre gondolok, akkor azon objektíven mondhatom, hogy van még mit csiszolni.

Már a helyszín is nagyon izgalmas volt, mert egy igazi showroom-ba szólt a meghívás az Andrássy úton. Még nem jártam ilyen helyen, de nagyon érdekes a koncepció, miszerint magyar dizájnerek és tervezők közösen bérelnek egy klasszikus nagypolgári lakást. Mindenki berendezi a kollekciójával az egyik helyiséget vagy annak egy szegletét, és ide várják időpontra a vevőiket, akik nyugodt és privát körülmények között tudnak válogatni, próbálni, találkozni az alkotókkal. Mennyivel más ez, mint egy plázában szaladgálni egyik fast fashion üzletből a másikba...

4_11.png

Még mielőtt elkezdődött volna a workshop, máris egy váratlan pozitív impulzus ért. A helyszínen összefutottam Meskó Katival (Meskok - horgolt design), akivel már a virtuális csevegéseken túl, olyan jó lett volna egyszer személyesen is találkozni, de valahogy eddig sosem jött össze. Hamarosan olvashattok is vele egy interjút itt a blogon, mert nagyon szeretem a stílust, amiben alkot, és a személyisége is annyira pozitív, hogy öröm a társaságában lenni.

3_13.png

Először az összes résztvevő leült egy kicsit beszélgetni, bemutatkoztunk egymásnak, szóba került mindenféle csajos téma, ki mit gondol a stílusáról, miben érzi jól magát, mi az, amit biztosan nem venne fel.

Zsófi elmondta, hogy mennyire befolyásolják a színek a külvilág számára rólunk közvetített képet. Hogy, ha ráérez az ember, hogy mi áll neki IGAZÁN jól, akkor az mennyi önbizalmat, plusz energiát és magabiztosságot adhat egy nő életében. A lényeg az összhang, hogy minden egyes kis jól megválasztott kiegészítő mennyire növeli a kép teljességét. És, ami a legfontosabb, hogy ez a kívülről is jól észrevehető összhang nem szájenszfiksön, hanem igenis némi tudatossággal, egy elérhető állapot.

7_10.png

Mélyrehatóan végignéztük a különböző alap színtípusokat (tavasz-nyár-ősz-tél), hideg-meleg árnyalatokat. És itt most tényleg olyan mélységre kell gondolni, hogy pl. az sem mindegy, hogy egy színen belül milyen árnyalatot választunk. Egy piros például lehet egészen mély vagy vibrálóan élénk, egy zöld szín pedig gazdagon smaragd vagy akár letisztultan pasztell.

Azt hiszem, ezt egy hozzáértő segítsége nélkül nehéz lenne ilyen szinten megfogalmazni.

Az asztalon különböző színkendők voltak, amik jól érzékeltették, hogy milyen sokféle alternatíva áll rendelkezésünkre, ha az árnyalatok között kell válogatnunk. Megtudtam, hogy a fekete, ami állítólag mindenkinek jól áll, valójában senkinek nem áll igazán jól. Viszont vannak olyan színek, amik univerzálisak, bárki bátran beválogathatja a ruhatárába. Ilyen például a sötétkék, abból is az a tengerészkék típus.

Azt kell, hogy mondjam, Zsófinak igaza van. Csak ebbe még sosem gondoltam bele így, komolyabban. Rajta például nagyon látszott, hogy tisztában van önmagával, sugárzik a magabiztosságtól, és ezt az általa viselt összeállítás is hűen tükrözte számomra.

Az elméleti rész után, gyakorlatban is megnéztük egyesével, hogy ki melyik típusba sorolható. Ehhez a már említett színkendőket használta Zsófi, miután letakarta a ruhánkat és a hajunkat is. Külön kérte, hogy aznap reggel ne sminkeljünk. Így csak a lecsupaszított, tényleges valónk maradt a porondon, amihez hozzánéztük a színkendőket.

2_14.png

És tényleg! Egyértelműen látszott, hogy így, a saját magunkról alkotott előzetes sztereotípiáinktól megszabadulva egy-egy szín mennyire felemeli vagy elnyomja az igazi énünket. Az is rögtön kiderült, ha valami túl sok vagy túl kevés volt rajtunk. 

Jómagam szeretem a színes, olykor akár harsányabb színeket is egy-egy ruhadarabban. Persze ezt nem úgy kell azért elképzelni, mint a Pa-dö-dö együttest fénykorában. Törekszem a harmóniára, bár be kell, hogy valljam nem vagyok az a kiöltözős fajta, és nem a ruhatáram körül forog minden gondolatom. De azért szeretem a szépet, na... Szóval értitek.

1_15.png

Ezek voltak a prekoncepcióim magammal szemben, és abszolút kaptam Zsófitól új irányt. A színkendős mókából az jött ki, hogy világos nyár típus vagyok, és színekben jó az irány, csak azoknak egy hangyányit visszafogottabb árnyalatait kell keresnem. Például a vakító fehér helyett a törtfehéret, az élénk pink helyett a pasztellesebb, tompább rózsaszíneket.

Jó diák vagyok, mindent elraktároztam agyban, és az az igazság, hogy ha már jártál ilyen eseményen, akkor onnantól kezdve folyamatosan ott motoszkál benned a kisördög, ha új holmikat szeretnél magadnak vásárolni, és kétszer is meggondolod, hogy igazán jó lesz-e a kiszemelt darab.

Egyszóval tudatosabb lesz tőle az ember, jobban figyel önmagára, és ezáltal minőségibb módon is gondol magára az öltözködésre.

Ha meg valamibe mégis belenyúlok ruha ügyileg, ami nem felel meg a színtípusomnak, akkor se visz el a színrendőrség, ahogy Zsófi mondaná :)

Összegezve, egy szuper délelőttöt tölthettem fantasztikus emberek társaságában, telítődtem új élményekkel. Határozottan fejlődtem és több lettem tőle. Ha tehetitek, próbáljátok ki ti is Zsófi színtanácsadását.

Cseke-Kovács Zsófit és a Zeka Stylingot itt keressétek:

https://zekastyling.hu/

https://www.facebook.com/zekastyling/
https://www.instagram.com/zekastyling/

szintanacsadas_2-1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr8514105595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása