Horgolj pólófonalból!

Bármitartó

Bármitartó

Nyuszifüles kosár pólófonalból

Húsvéti #horgolóangyalok - 2. rész

2019. április 09. - Bármitartó

Mit szeretek a húsvétban?

A sonkaillatot, az orrhegyig csípő tormát, a friss kalács felszeletelését, a tojásfestést, a titkolózást, a piaci hömpölygést, a béna locsolóverseket, a keresgélést, a megtalálást és még ezernyi apró mozzanatot.

Nem rég olvastam egy Szabó T. Anna verset, melynek már a címe is oly találó: Az ünnep azé, aki várja.

Mert a várók nem várnak hiába. Övék az élő hagyomány, és minden ezzel járó öröm.

A legnagyobb öröm pedig a gyermekeké.

Akik még oly tisztán és igazan tudnak pepecselni a hímes tojásokkal, akiknek még nem számít, hogy pacsuli szagú a kölni, és nagypapa akkor is hajukra fújja, ha anya kifejezetten kéri, hogy csak oda ne. Akik szép ruhába öltözve egymást túlkurjantva harsogják a locsolóverseket, és felkutatják a kert vagy lakás legeldugottabb szegletét is tojás keresgélés közben.

Nekik készült ez a kedves nyuszifüles Bármitartó, meg persze minden gyermeklelkű felnőttnek is. 

nevtelen_terv_14.png

Az elkészítését videóban mutatom meg. Tekintsétek kiinduló alapnak, horgoljatok kisebbet vagy nagyobbat, ízléseteknek megfelelően.

Hozzávalók:

kb. 20 m hófehér pólófonal
kb. 3 m rózsaszín pólófonal
1 db 10 cm-es kör alakú horgolható fa alap
5-ös, 7-es és 10-es horgolótű.

Ha a nyuszifüles kosár alját is fonalból szeretnétek elkészíteni, akkor ezeket a további videókat ajánlom még a  figyelmetekbe: 
kezdőkör
kör alap elkészítése

perem készítése

astrid_smith.png

Ne feledjétek, húsvéti sorozatunk 3 napig tart, holnap is várunk titeket egy újabb ötlettel! A befejező részben Helga's Eco Design hoz nektek valami izgalmasat.

A #horgolóangyalok 1. részét itt olvashatjátok:

kepkivagas_4.JPGZokninyuszi - Boog mintája alapján

 

 

 

 

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, és úgy gondolod, hogy másoknak is tetszene, akkor köszönettel veszem, ha megosztod.

Youtube-csatornámon közel 70 izgalmas, érthető pólófonalas oktató videóból tanulhatsz. Iratkozz fel, és automatikus értesítést kapsz, ha új videó került fel a csatornára!

Ha szívesen megmutatnád másoknak is az alkotásaidat, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebbok csoportban.

Ha alapanyagra, kezdő mennyiségű pólófonal gombolyagra, horgolótűre van szükséged, akkor látogass el a Bármitartó webshopjába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr4914749585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása